ČUDO OD DETETA: Rođen bez nogu, a igra tenis!

Iako se već po samom dolasku na svet susreo sa velikim hendikepom, Konera Strauda to nije pokolebalo da 12 godina kasnije postane odličan teniser. Veliku podršku i divljenje dobio je i od jednog od najboljih tenisera današnjice Rafaela Nadala

Mnogi teniseri širom sveta mogu štošta da nauče od Rafaela Nadala, a Španac je u utorak naučio nešto od Konera Strauda, dečaka koji je rođen bez kukova, kolena, bedara i zglobova.

Fasciniran njegovim teniskim umećem Strauda je posetio i jedan od najboljih tenisera na svetu Nadal, koji je iskoristio slobodno vreme na US Openu da se druži sa ovim fenomenalnim klincem.

– Najvažnija stvar u svemu ovome je da si sretan. To što se Straud bavi tenisom odlično je za njega, ali i sjajna slika i ohrabrenje za sve ostale koji se nalaze u sličnoj situaciji – rekao je Nadal i dodao:

– Takođe, ovo je sjajan primer i za mene kao i za ostale ljude.

Straud je prvobitno rođen sa nogama, ali su roditelji zbog njegove bolesti, uz konsultaciju s doktorima, odlučili da je amputacija najlogičnije rešenje. To što ima hendikep nije ga sprečilo da sa 12 godina igra tenis sa vršnjacima koji su rođeni bez ikakvih problema.- Ključ uspeha je u pozitivnom stavu koji treba da poseduješ. Bitna je zabava, a za nervozu, čak i posle promašenog poena, nema mesta. Volim ovu igru zato što si u njoj sam svoj čovek– rekao je Straud.

Svoj prvi turnir Straud je osvojio sa osam godina i to u dublu. Ubrzo nakon toga usledlo je osvajanje trofeja i u singlu. Međutim, igranje protiv zdravih osoba mu vrlo brzo donese zamor te se Straud oprobao i na turniru u invalidskim kolicima.

Mladi teniser sa hendikepom potajno se nada da će jednog dana zaživeti ideja da se na US Openu održe mečevi u kolicima što bi za njega svakako bio veliki izazov.

Оставите одговор