„Kuhinja na točkovima“ dobila dve nagrade

1

Projekat „Kuhinja na točkovima“ na kome su zaposlene osobe sa invaliditetom koje po narudžbini odnose kuvana jela starim, teško pokretnim i bolesnim sugrađanima dobio je dve nagrade za mesec dana.

Projekat „Kuhinja na točkovima“ na kome su zaposlene osobe sa invaliditetom koje po narudžbini odnose kuvana jela starim, teško pokretnim  i bolesnim sugrađanima dobio je dve nagrade za mesec dana. Pokrenula ga je opština Zvezdara, u saradnji sa Udruženjem „Naša kuća“ i firmom „Top rest“.

Predstavnicima zvezdarske opštine danas u 12 časova u zgradi Jugoslovenske kinoteke biće uručena specijalna nagrada za prostor u Mirijevu, koji je lokalna samouprava dodelila Udruženju „Naša kuća“, čime je, kako se navodi, doprinela „poboljšanju položaja mladih iz ranjivih grupa“.

Nedavno su poneli i nagradu za najbolje lokalno partnerstvo u 2012. godini. Nagradu čine novčana donacija od 300.000 dinara i godinu dana besplatnog interneta. Novac će biti uložen u proširenje kapaciteta „Kuhinje na točkovima“.

U planu je angažovanje većeg broja osoba sa mentalnim smetnjama koje će sugrađanima, ali i radnicima pojedinih firmi obezbeđivati do 200 obroka dnevno, zašto je, međutim, potrbno još novca, koje udruženje tek treba da prikupi.

Оставите одговор