OI gluvih: Srebro za rukometaše

0

Rukometna reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na 22. Olimpijskim igrama gluvih u Sofiji, posle poraza od Hrvatske sa 37:24 (17:12).

Srpski rukometaši plasirali su se u finale olimpijskog turnira pošto su ubedljivo pobedili reprezentaciju Nemačke sa 30:23.

Do polufinala stigli su pobedama protiv Rusije 29:18 i Turske 34:20. Hrvatska je u polufinalu savladala reprezentaciju Turske sa 41:15.

Rukometaši Srbije su i pre četiri godine na Olimpijskim igrama gluvih u Tajpeiju osvojili srebro, a u finalu ih je i tada porazila Hrvatska.
To je druga medalja za Srbiju na Igrama gluvih u Sofiji. Pre rukometaša, bronzu vazdušnom puškom osvojila je Gordana Miković Mučibabić. Na streljačkom turniru peto mesto u finalu osvojila je vazdušnom puškom Jasmina Rimski, a osmo mesto istim oružjem Filip Kostić. Mlada takmičarka vazdušnim pištoljem 18-godišnja Milica Simić osvojila je deveto mesto.
Srbiju su na Olimpijskim igrama gluvih u Sofiji predstavljali strelci, rukometaši, rvači, koji su ispali u kvalifkacijama, i plivač David Valihora koji je bio 40. na 100 kraul.
Veliku pomoć za učešće srpskih gluvih sportista na Olimpijskim igrama gluvih u Sofiji pružilo je Ministarstvo omladine i sporta Srbije.

Оставите одговор