Edukacija za žene sa invaliditetom

1

Radionica u Udruženju paraplegičara.
„Vidljive žene sa invaliditetom“ naziv je Radionice koja je nedavno održana u Udruženju paraplegičara Banata u Zrenjaninu.

„Vidljive žene sa invaliditetom“ naziv je Radionice koja je nedavno održana u Udruženju paraplegičara Banata u Zrenjaninu. Cilj je upoznavanje žena sa invaliditetom o mogućim situacijama nasilja, podizanje njihove svesti, prepoznavanje opasnosti i osnaživanje radi zaštite i izlaska iz neprijatnih događanja.

– Do sada smo organizovali tri slične radionice, a predavači su iz organizacije „Iz kruga – Vojvodina“ – za podršku ženama sa invaliditetom – kaže Snežana Nikolić, član Upravnog odbora Udruženja paraplegičara Banata. – I ovog puta smo pozvali dvanaest žena različitog tipa invalidnosti, od kvadriplegije i kvadripereze do paraplegije i parapereze, hemiplegije…

Prema rečima Ivane Nikolić, koordinatorke projekta, edukativne radionice se realizuju u dva grada u Vojvodini, Zrenjaninu i Subotici, a prethodno su održane u Novom Sadu.

Ciklus čine tri petočasovne radionice, a teme koje se obrađuju su rod i invalidnost i sistemi za izlazak iz situacije nasilja – ističe Ivana. Predviđeno je da u svakom gradu učestvuju žene sa različitim invaliditetom.

Projekat se realizuje uz podršku Fondacije „Ekumenska inicijativa žena“.

Оставите одговор