Posao za osobe sa invaliditetom

0

U Grafičkom centru „Nova“ u Šapcu posao je dobilo pet osoba sa invaliditetom. Cilj projekta privrednika i Fondacije Humano srce Šapca je da pruže podršku osobama sa invaliditetom i obezbede radna mesta za njih.

Zajedničkim projektom privrednika i Fondacije „Humano srce“, u Šapcu je otvoren grafički  centar „Nova“ u kojem je posao dobilo pet osoba sa invaliditetom. Zajedno sa deset već uposlenih radnika, radiće sito-štampu i proizvoditi suvenire.

Kao invalid rada, Zorica Kuzmanović, nakon završene trgovačke škole nikada nije bila zaposlena. Ušla je u petu deceniju i raduje se prvom poslu u kome će, kako kaže, moći da iskaže svoju kreativnost, a koji takođe to mnogo znači i njenoj porodici.

Na oslikavanju tekstila i suvenira, zajedno sa Zoricom radiće još četiri osobe sa invaliditetom koje se, kažu, sa zaposlenima dobro slažu.

„Oni savršeno funkcionišu zajedno i ja se nadam da ćemo u budućnosti zaposliti još osoba sa invaliditetom sa kojima će se isto tako dobro uklopiti“, kaže Dragana Marković Matić.

U saradnji sa humanitarnim uduženjem, firma „Eliksir“ uredila je i ustupila prostor na korišćenje, a štampariji „Đukić“ uložila je u opremu i tako obezbedila nova radna mesta.

Direktor grafičkog centra „Nova“ Zoran Đukić kaže da im je želja da se osobe sa invaliditetom  uklope u društvo i ovde nađu zadovoljstvo i finansijsku podršku.

„Još jedna humanost na delu, zahvaljujući visokom stepenu zajedništva pomoći jedni drugima, obezbedili smo posao za invalidna lica, odnosno za osobe koje su iz grupe teško zapošljivih“, kaže Ružica Popović iz Fonda Humano srce Šapca.

U okviru štamparije, u planu je otvaranje stolarske i vajarske radionice, a shodno proširivanju posla, nadležni kažu, nastojaće da zaposle još osoba sa invaliditetom.

Оставите одговор