Otvorena izložba „Gradovi za sve“

0

Izložba „Gradovi za SVE“ („Cities for ALL“) u organizaciji Centra za razvoj inkluzivnog društva i Design for ALL Europe (EIDD), svečano je otvorena u Galeriji nauke i tehnike SANU.

Izložba „Gradovi za SVE“ („Cities for ALL“) u organizaciji Centra za razvoj inkluzivnog društva i Design for ALL Europe (EIDD), svečano je otvorena  u Galeriji nauke i tehnike SANU.

 

Kompletna izložba je sa engleskog jezika prevedena na ćirilično pismo kako bi se obezbedila maksimalna pristupačnost sardžaja sugrađanima. Na otvaranju je trupa „Muzika tišine“, koju čine mladi sa oštećenim sluhom, izveli su kratak preformans „Dobro drvo“ na osnovu istoimene knjige Šel Silverstejna Izložba je do sada je prikazana u Helsinkiju, Talinu, Rigi, Katovicama, Beču i Budimpešti, a paralelno sa izložbom u Beogradu, ista postavka gostuje u Haseltu u Belgiji i Vićenci u Italiji.

Izložbi koja je obišla gradove širom Evrope, prisustvovali su i pomoćnik ministra u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike Vladimir Pešić, akademik Zoran Petrović, dok je specijalni gost i predavač na radionicama za studente, koje su održane u Galeriji uoči otvaranja izložbe, bio Pit Kerčer (Pete Keršer), osnivač i ambasador EIDD-a.

Izložba će trajati do 30. marta, deo stalne postavke čine i tri nagrađena rada „Pokretnog inkluzivnog muzeja“, projekta koji su 2010. godine zajednički realizovali Centar za razvoj inkluzivnog društva (CRID) i Eurobank.

Оставите одговор