Završeno prvenstvo za osobe s invaliditetom

42

– Ovo je bilo kontrolno natjecanje – izjavila je dopredsjednica Hrvatskog plivačkog saveza osoba s invaliditetom Jasna Lulić Drenjak.

Danas je na poljudskim bazenima u Splitu završeno drugo Otvoreno plivačko prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom na kojemu je nastupilo 13 hrvatskih klubova i reprezentacije Italije, Slovenije, Rusije i Iraka s ukupno 92 sportaša.

U dvodnevnim natjecanjima A norme za svjetsko prvenstvo koje će se održati u Kanadskom Montrealu sredinom kolovoza isplivali su naši plivači Kristijan Vincetić, Matija Grebenić i Dino Sinovčić, dok su B norme isplivali Nataša Sobočan, Kristijan Mamić i Antun Brzak.

Najbolje rezultate isplivala je Nataša Sobočan na 200 metara slobodno s rezultatom 3:09.64 i na 50 metara prsno 55.84.

– Ovo je bilo kontrolno natjecanje – izjavila je dopredsjednica Hrvatskog plivačkog saveza osoba s invaliditetom Jasna Lulić Drenjak istaknuvši da će se prava forma naših plivača pokazati već u Berlinu na otvorenom prvenstvu Njemačke od 23. do 26. svibnja gdje će sve reprezentacije loviti norme za Svjetsko prvenstvo u Kanadi. Naše plivače koncem lipnja očekuje još i nastup na Mediteranskim igrama u Turskoj.

I na kraju je Lulić Drenjak najavila mogućnost da se grad Split kandidira za domaća sljedećeg Europskog prvenstva u plivanju za osobe s invaliditetom jer bazeni na Poljudu imaju jedini certifikat za međunarodna natjecanja u 50 metarskim bazenima, a koji udovoljavaju svim uvjetima za nastup sportaša s invaliditetom.

Оставите одговор