80 mesta za osobe sa invaliditetom

0

Drugi sajam zapošljavanja za osobe sa invaliditetom u Boru okupio je desetak poslodavaca, koji su ponudili 80 radnih mesta.

Šansa za posao pružena je osobama koje poznaju rad na računaru, ali i nekvalifikovanim radnicima.

Danijela Simonović iz Bora na posao čeka punih devet meseci, a privremeni posao uglavnom je nalazila putem javnih radova.

„Ovaj sajam nam omogućava da preko javnih radova, na koje čekamo po nekoliko meseci, budemo radno angažovani. Trebalo bi sagledati psihološku stranu ovih ljudi, integrisati ih u društvo da ne bi ostali na margini zato što imaju, uslovno rečeno, epitet osoba sa invaliditetom pored svog imena i prezimena“, kaže Danijela Simonović.

Direktor Filijale Nacionalne službe zapošljavanja (NSZ) u Boru, Lidija Načić, kaže da se ovaj sajam održava upravo po preporuci osoba sa invaliditetom, koje smatraju da su se posebni sajmovi pokazali efikasnijim.

„Organizovanjem ovakvih sajmova, Nacionalna služba za zapošljavanje nastoji da smanji broj nezaposlenih osoba sa invaliditetom, a praksa sa prošlogodišnjeg sajma pokazala je da su poslodavci izuzetno zadovoljni njihovim radnim angažovanjem“, ocenila je ona.

Na posao u Boru i dalje čeka 176 osoba sa invaliditetom, dok je na evidenciji NSZ-a na području Borskog okruga dvostruko više ljudi.

Оставите одговор