Stonoteniseri invalidi spremaju evropske medalje

Tradicionalno, naša stonoteniska reprezentacija za osobe sa invaliditetom bazični deo priprema sprovodi u Slovačkoj, u Remati. Planinski ambijent i svi ostali, gotovo idealni uslovi, razlog su što se uvek kreće sa radom na nadmorskoj visini od oko 800 metara.

Zbog Evropskog prvenstva u Linjanu naši stonoteniseri su trenirali u dve grupe. U prvoj su od 13. do 20. jula radili igrači iz T-2 klase koji će prvi put učestvovati na Evropskom prvenstvu. Sparingovali su sa Slovacima, koji su u ovoj klasi olimpijski šampioni.

Zato nema sumnje da će taj rad biti od velike korsti G. Perliću A. Radišiću i Vl. Pekoviću. Osim selektora Keslera u ovom delu priprema radili su i treneri Pavle Vukadinov, Slađana Krsmanović i Romana Romanov.

U drugoj grupi koja je pripreme na Remati obavila od 20. do 28. jula bili su provereni asovi, osvajači medalja na svim značajnim takmičenjima: Borislava Perić-Ranković, Nada Matić, Mitar Palikuća, Ilija Đurašinović, Zorica Popadić, Zoran Matić, Nebojša Ilić…

Trenirao je i selektor Zlatko Kesler koji će na Evropskom prvenstvu igrati samo u ekipnoj konkurenciji. Kao trener u Remati radio je Lazar Kurteš. Vremenski uslovi su išli na ruku našoj reprezentaciji, tako da je plan rada u potpunosti sproveden.

Za sve igrače iz vojvođanskih klubova, koji su bili u većini, finansijska sredstva su obezbedili Pokrajinski  i Gradski sekretarijat  za sport Novog Sada.

Italijanski Linjano postaje sve više, poput slovačke Remate, centar za pripreme naših stonoteniskih reprezentativaca sa invaliditetom. Kao i za Paraolimpijske igre u Londonu, ponovo su stonoteniseri i stonoteniserke trenirali sa italijanskim igračima. Vežbali su osam dana dva puta dnevno po dva i po sata i prema rečima selektora Zlatka Keslera ispunili sve ono što je bilo predviđeno za ovaj deo priprema za Evropsko prvenstvo, koje će se od 29.septemmbra do 5.oktobra održati upravo u Linjanu.

Jedan trening je odrađen u velikoj sali gde će se održati  šampionat Evope, ali zbog velikih vrućina rad je nastavljen u klimatizovanoj trening hali na 12 stolova.

Osim Zlatka Keslera (igrača u ekipnoj konkurenciji-selektora) na pripremama u Linjanu bili su i Mitar Palikuća, Ilija Đurašinović, Nebojša Ilić, Borislava Perić Ranković, Nada Matić i Zorica Popadić. Trener je bio Lazar Kurteš. Ovaj deo priprema realizovan je uz pomoć Paraolimpijskog komiteta Srbije.

Naši reprezentativci otputovali su na Svetski kup u Laško, a takmičenje u Sloveniji biće im generalna provera forme pred EP u Italiji.

Ostavite odgovor