Стонотенисери инвалиди спремају европске медаље

22

Традиционално, наша стонотениска репрезентација за особе са инвалидитетом базични део припрема спроводи у Словачкој, у Ремати. Планински амбијент и сви остали, готово идеални услови, разлог су што се увек креће са радом на надморској висини од око 800 метара.

Због Европског првенства у Лињану наши стонотенисери су тренирали у две групе. У првој су од 13. до 20. јула радили играчи из Т-2 класе који ће први пут учествовати на Европском првенству. Спаринговали су са Словацима, који су у овој класи олимпијски шампиони.

Зато нема сумње да ће тај рад бити од велике корсти Г. Перлићу А. Радишићу и Вл. Пековићу. Осим селектора Кеслера у овом делу припрема радили су и тренери Павле Вукадинов, Слађана Крсмановић и Романа Романов.

У другој групи која је припреме на Ремати обавила од 20. до 28. јула били су проверени асови, освајачи медаља на свим значајним такмичењима: Борислава Перић-Ранковић, Нада Матић, Митар Паликућа, Илија Ђурашиновић, Зорица Попадић, Зоран Матић, Небојша Илић…

Тренирао је и селектор Златко Кеслер који ће на Европском првенству играти само у екипној конкуренцији. Као тренер у Ремати радио је Лазар Куртеш. Временски услови су ишли на руку нашој репрезентацији, тако да је план рада у потпуности спроведен.

За све играче из војвођанских клубова, који су били у већини, финансијска средства су обезбедили Покрајински  и Градски секретаријат  за спорт Новог Сада.

Италијански Лињано постаје све више, попут словачке Ремате, центар за припреме наших стонотениских репрезентативаца са инвалидитетом. Као и за Параолимпијске игре у Лондону, поново су стонотенисери и стонотенисерке тренирали са италијанским играчима. Вежбали су осам дана два пута дневно по два и по сата и према речима селектора Златка Кеслера испунили све оно што је било предвиђено за овај део припрема за Европско првенство, које ће се од 29.септеммбра до 5.октобра одржати управо у Лињану.

Један тренинг је одрађен у великој сали где ће се одржати  шампионат Евопе, али због великих врућина рад је настављен у климатизованој тренинг хали на 12 столова.

Осим Златка Кеслера (играча у екипној конкуренцији-селектора) на припремама у Лињану били су и Митар Паликућа, Илија Ђурашиновић, Небојша Илић, Борислава Перић Ранковић, Нада Матић и Зорица Попадић. Тренер је био Лазар Куртеш. Овај део припрема реализован је уз помоћ Параолимпијског комитета Србије.

Наши репрезентативци отпутовали су на Светски куп у Лашко, а такмичење у Словенији биће им генерална провера форме пред ЕП у Италији.

Оставите одговор