Obeleženo 10 godina postojanja i rada

0

Под покровитељством града Сремска Митровица чланови Савеза слепих Сремска Митровица су 14.августа, са представницима својих организација на покрајинском и републичком нивоу, представницима локалне самоуправе и члановима других организација обележили 10 година постојања и рада.

Под покровитељством града Сремска Митровица чланови Савеза слепих Сремска Митровица су 14.августа, са представницима својих организација на покрајинском и републичком нивоу, представницима локалне самоуправе и члановима  других организација обележили 10 година постојања и рада. Овим поводом организована је изложба ручних радова, турнир у шаху, котлићијада и дружење.

Током свог постојања организација је самостално или у сарадњи са другим организацијама реализовала једанаест пројеката, а међу њима су: обука на рачунару са говорним софтвером, обука ходања са белим штапом, едукација и информисање слепих и слабовидих, описмењавање на Брајевом писму за касније ослепела лица, разне спортске активности и слично.

У партнерству са ХУ ,,Пријатељи“ у току је реализација Јавних радова финансиран од стране града Сремска Митровица и Националне службе за запошљавање Сремска Митровица.

Савез слепих Сремска Митровица има 200 чланова.

16 12 13

Оставите одговор