Konkurs za prijave filmova za 5. BOSI fest

43

Beogradski filmski festival osoba sa invaliditetom raspisao je konkurs za prijem filmova koji traje do 22. marta

Beograd

Beogradski filmski festival osoba sa invaliditetom raspisao je konkurs za prijem filmova koji traje do 22. marta.

Peto izdanje ovog međunarodnog festivala biće održano od 2. do 4. juna u Domu omladine.

Organizator Hendi centar Koloseum i direktor Darko Ivić najavili su da će rezultati selekcije biti objavljeni 10. maja.

Slogan ovogodišnjeg festivala je „Moć vizuelne komunikacije“, a tema je rad i život osoba sa invaliditetom.

Mogu se prijaviti igrani i dokumentarni filmovi u trajanju do 120 minuta, na engleskom jeziku ili sa srpskim/engleskim titlom, producirani u prethodnih pet godina, sa video zapisima u DVD formatu.

Potrebno je dostaviti i sinopsis, dijalog listu, slike iz filma, biografiju i fotografiju autora, a detalji se mogu saznati kod organizatora (Pančićeva 14, Beograd, film@bosifest.rs).

Festival je takmičarskog karaktera, ali ima i revijalni deo. Filmovi koji ne budu izabrani u konkurenciju za nagrade, a ispunjavaju uslove konkursa, biće prikazani u revijalnom delu programa.

Na festivalu se dodeljuju Gran pri za najbolji film, nagrade za najbolju režiju i scenario, kao i nagrada publike.

BOSI fest je jedini te vrste u jugoistočnoj Evropi. Do sada je prikazao više od 180 filmova koji se bave tematikom života osoba sa invaliditetom ili su njihovi autori osobe sa invaliditetom.

Prethodnih godina Gran pri su dobili „Portrait of Emotions“ producenta i reditelja Slavomira Grunberga (SAD), „Last Flight“ koji je režirao Iv Langloa (Kanada), „Necešary Games“ Sofi Hajd (Australija) i „Hromozom 5“ Marije Rilpol i Lise Pram (Španija).

Festival su podržali Turistička organizacija Beograda, Delta Fondacija, Ministarstvo rada zaposljavanja i socijalne politike, Studio B, DOB.

 

Оставите одговор