Trijumf kao nagrada domaćina

MEĐUNARODNO TAKMIČENJE U NAŠEM GRADU

Reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Evropskom turniru u inkluzivnoj košarci za žene. Takmičenje je održano od 6. do 9. juna u Zrenjaninu. Naša selekcija je do odličja došla nakon mečeva sa selekcijama BiH, Bugarske, Crne Gore, Litvanije, Portugalije i Rumunije. U reprezentaciji naše države većinu su činile devojke iz zrenjaninskog kluba Hendi sport uz dve igračice iz Pančeva.

Ovo internacionalno takmičenje, čiji su organizatori Specijalna olimpijada Srbije, Grad Zrenjanin i ovdašnji klub Hendi sport, otvorio je ministar sporta Zoran Gajić. Svečanost je održana u Gradskoj bašti. Prisustvovali su pokrajnski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, selektorka košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, kao i proslavljeni odbojkaš Vladimir Grbić, ambasador Specijalne olimpijade. Sve reprezentacije su učestvovale u svečanom defileu. Pročitan je i tekst sportske zakletve, koji poručuje: „Dozvoli mi da pobedim, a ako ne mogu pobedti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju“.

Objavljeno: 14. 6. 2024.

Izvor: ZRENJANIN – Sport

O tome i na:

Svečano otvoren Evropski turnir u inkluzivnoj košarci za žene – u Zrenjaninu se tokom četiri dana takmiči osam reprezentativnih selekcija – www.zrenjanin.rs