NIS dobitnik zahvalnice za doprinos vaspitanju i obrazovanju učenika sa smetnjama u razvoju i invaliditetom

Source: Za Orange Studio Milica Jovanović

Osnovna škola „Dragan Kovačević“ iz Beograda uručila je na svečanoj proslavi povodom Dana škole zahvalnicu kompaniji NIS za doprinoos u vaspitanju i obrazovanju učenika sa sametnjama u razvoju i invaliditetom. Zahvalnicu u ime kompanije NIS primila je Sandra Šmanja iz Sektora za društveno odgovorno poslovanje.

Proslava Dana škole obeležena je manifestacijom „Budi drug – Zajedno za društvenu odgovornost i inkluziju“. Tim povodom je i svečano puštena u rad kosa stepenišna platforma koja je donacija kompanije NIS, vredna više od tri mliona dinara.

„Samo svi zajedn možemo da stvorimo bolje uslove za obrazovanje naše dece, a to i jeste naša obaveza. Sva deca vole da uče i otkrivaju i nijedno dete se ne razlikuje po tome, a naše je da im učinimo školu lepšim i boljim mestom za odrastanje“, rekla je Aleksandra Čamagić, gradska sekretarka za obrazovanje i dečiju zaštitu, dok je Silvana Pavlović, direktorka OŠ „Dragan Kovačević“, istakla značaj ‚društveno odgovornih kompanija koje doprinose da učenici imaju što bolje uslove za rad i zahvalila kompaniji NIS na donaciji. Sandra Šmanja zahvalila je školi i gradu Beogradu na diivnoj saradnji i partnerstvu.

Projekat je realizovan u okviru društveno odgovornog programa „Zajednici zajedno“ koji kompanija NIS sprovodi punih 15 godina i koji je u 2023. godini bio posvećen nauci i obrazovanju, kroz unapređenje nastavnog procesa i infrastrukture objekata osnovnih i srednjih škola, ali i podršku radu i razvoju naučnih ustanova.

Objavljeno: 21. 6. 2024.

Izvor: PEČAT – Van rubrike