Društvena održivost u praksi: Kako #OkvirPodrške unapređuje život u regionu

U finale je ušlo ukupno 55 održivih projekata, od kojih je čak deset iz Srbije.

FOTO: VLADIMIR VELIČKOVIĆ

Na regionalnom konkursu #OkvirPodrške, koji podržava inovativne kompanije i organizacije, učestvovalo je 300 kimpanija, uudruženja i organizacija, sa šest regionalnih tržišta na kojima posluje NLB Grupa. U finale je ušlo ukupno 55 održivih projekata, od kojih je čak deset iz Srbije.

Jedan od finalista je novosadski Omladinski savez udruženja OPENS, koji godinama kroz različite programe podstiče mlade da aktivnije učestvuju u društvu razvojem različitih znanja i veština, podizanjem svesti o pravima i obavezama mladih, kao jačanju i umreženosti omladinskih organizacija‚.

Među finalistima konkursa #OkvirPodrške je i Centar Zvezda, specializovan za rad sa mladima koji nemaju adekvatno roditeljsko staranje ili potiču iz izuzetno siromašnih ili disfunkcionalnih porodica, sa programom podrške namenjenim mladim devojkama iz različitih socijanih grupa.

Najboli proojekat iz Srbije je aplikacija za podršku osobama sa invaliditetom, kompanije Inclusio, koji je osvojio drugo messto na konkursu i 30.000 evra.

Objavljeno: 13. 6. 2024.

Izvor: NEDELJNIK – Specijal

O tome i na:

Društvena održivost u praksi: Kako #OkvirPodrške unapređuje društvo u regionu – www.blic.rs

DRUŠTVENA ODRŽIVOST U PRAKSI: Kako #OkvirPodrške unapređuje društvo u regionu – www.kurir.rs