Izvor: forum mladih sa invaliditetom

Dvadeset poslodavaca i dvadeset dva talentovana mlada praktikanta sa invaliditetom okupili su se u Beogradu, 10. aprila 2024., na prvom Forumu poslodavaca i praktikanata. Ovaj događaj je bio prilika za razmenu iskustava i utisaka stečenih tokom dva prethodna meseca radne prakse.

Tom prilikom, UNA TV je napravila kratak prilog sa događaja u kojem je učestvovala i Teodora Palinkaš, praktikantkinja u HR timu kompanije „Mona“ i podelila svoju priču, dok je Slađana Lević, programska direktorka #FMI, naglasila važnost pružanja prilika za zapošljavanje mladih sa invaliditetom kroz praktično iskustvo. U istom duhu, Nevena Antić iz Addiko Bank Srbija i Bruk Ajšam, direktorka misije Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) takođe su istakli kako je važno prepoznati i valorizovati doprinos osoba sa invaliditetom, ne samo u smislu pružanja jednakih prilika, već i u vidu obogaćivanja radnog okruženja različitostima koje donose.

Ovaj program nije samo pružio mladima sa invaliditetom priliku da pokažu i unaprede svoje veštine u vodećim kompanijama u Srbiji, već je i podstakao poslodavce da svoje radne prostore učine inkluzivnijim i pristupačnijim.

Hvala televiziji Una i novinarki Uni Đuričić, praktikantkinji na TV UNA Una TV koja je i studentkinja Fakultet za medije i komunikacije na podršci, kao i svim učesnicima na događaju.

Radna praksa organizuje se u okviru projekta “Posao po meri” a sprovode ga #tvojFMI Caritas Srbije Fondacija Ana i Vlade Divac SMart Kolektiv CIL Srbija uz podršku USAID Serbia

Izvor: www.facebook.com/cil.srbija/