Izvor: forum mladih sa invaliditetom

BEOGRAD – Prvi Forum poslodavaca i praktikanata u okviru programa „Radna praksa za mlade sa invaliditetom“ biće organizovan sutra u Beogradu.

Skup organizuju Forum mladih sa invaliditetom zajedno sa partnerima. Ovaj program deo je četvorogodišnjeg projekta Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), Forum mladih sa invaliditetom, zajedno sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, Karitasom Srbije, Smart Kolektivom i Centrom za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije.

U neformalnoj atmosferi, u Prostoru Miljenko Dereta od 12 sati, okupiće se učesnici programa – praktikanti i poslodavci koji će podeliti svoje iskustvo, saopštili su organizatori.

Program se realizuje se u 20 preduzeća, u šest gradova u Srbiji, gde na radnim mestima trenutno 22 mladih sa invaliditetom stiču različita znanja i iskustva.

Na Forumu će govoriti programska direktorka Foruma mladih sa invaliditetom Slađana Lević, direktorka misije Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID-a) Bruk Ajšam, a svoja iskustva sa prisutnima će podeliti i predstavnici kompanija kao i mladi praktikanti koji su prošli kroz program radne prakse.

Izvor: Tanjug

Objavljeno: 9. 4. 2024.

Izvor: www.rtv.rs