Otvoreno prvenstvo Srbije za invalide u badmintonu održano je u Nacionalnom badmiton centru na Adi.

Kroz teorijskio deo, pokazane treninge, druženje i osveženje, svi prisutni su imali jedinstvenu priliku da istraže mogućnosti i lepotu bavljenja para-badmintonom.

Glavni trener reprezentacije, Milan Barbir, održao je inspirativno predavanje koje je istaklo važnost para-badmintona kao sredstva za jačanje zajedništva i podršku osobama sa invaliditetom u ostvarivanju sportski ambicija. Učesnici su kroz interaktivnu sesiju, uz podršku trenera reprezentacije Nikole Mijacića i trenera iz Badminton kluba Beograd, imali priliku da se oprobaju u para-badmintonu i steknu uvid u veštinu i tehniku ovog dinamičnog sporta.

-Nadamo se da će ovo takmičenje poslužiti kao podsticaj za dalje razvijanje para-badmintona u zemlji, stvarajući pravi ambijent za inkluzivnost, zajedništvo i sportsko nadmetanje – istakao je Radomir Jovović, predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije.

Manifestaciji su prisustvovali i visoki zvaničnici uključujući potpredsednika Paraolimpijskog komiteta Srbije Nemanju Radovića, predsednika Sportskog saveza za osobe sa invaliditetom Beograda Draženka Mitrovića, kao i predstavnici Udruženja Udruženje Ahondroplazija Srbija – Little People of Serbia i članovi SSOSIB.

Manifestacija je održana pod patronatom Svetske i Evropske federacije i Ministarstva sporta Republike Srbije. D. V.

Objavljeno: 29. 12. 2023.

Izvor: SPORTSKI ŽURNAL – Sportski miks

Autor: D. V.

Serbia launches successful Para event – www.badmintoneurope.com