Sport za svakoga

KARATE ZA OSOBE SA INVALIDITETOM

Karate ima prilagođene forme za bilo koga. On je više od sporta, to je veština koja podrazumeva želju i volju pre svega

Karate nije samo sport, karate je veština koja sublimira različite aspekte želje, volje, odlučnosti i dostupan je svima. Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda i Karate klub osoba sa invaliditetom iz prestonice, u saradnji sa šabačkim klubom „Kaišin“ i Sportskim savezom osoba sa invaliditetom Šabac organizovali su otvoreni trening ovog tipa drevne japanske veštine.

-Karate je sport za svakoga i veština koja je dostupna svima. Možda deluje drugačije međutim mi smo tu da pokažemo zbog čega taj stav nije tačan. Naši drugari i prijatelji, zavisno od vrste invaliditeta imaju možda neka ograničenja, međutim nijedno nije isključujuće za ovu veštinu. Sport može i mora da bude dostupan svima, jer ima snagu da podiže kvalitet života i drago nam je da imamo majstore karatea koji nesebično dele znanje – rekla je Jelena Radivojević iz SSOIB.

Svaka popularizacija sporta među osobama sa invaliditetom je deo naše misije i tu smo da budemo potpora svima koji deluju u tom smeru, ističu u Sportskom savezu osoba sa invaliditetom Šabac.

-Karate za OSI je novi sport za koji se nadamo da je započeo svoju priču u Šapcu. Dalji koraci zavise od i nteresovanja OSI u Šapcu. Trudimo se da širimo sportsku ponudu, aktivni su baskin, stoni tenis, plivanje, atletika, radionice poboljšanja motoričkih sposobnosti, koordinacije, snage i pozivamo sve da se uključe ukoliko nisu. Sve aktivnosti za osobe sa invaliditetom su potpuno besplatne – naglasio je sekretar SSOI Šabac Slavoljub Avdić.

Objavljeno: 26. 10. 2023.

Izvor: GLAS PODRINJA, ŠABAC – Van rubrike

Autor: D. B.