РАЗМЕНА И РЕЦИКЛАЖА УЏБЕНИКА, СВЕЗАКА И РАДНИХ ЛИСТОВА за викенд у Зениту

Фестивал „На сваком крају је нови почетак” биће отворен у суботу, 24. јуна, од 11 часова, испред књижаре „Зенит” у Његошевој улици 24.

НОВИ САД: Фестивал „На сваком крају је нови почетак” биће отворен у суботу, 24. јуна, од 11 часова, испред књижаре „Зенит” у Његошевој улици 24.

Прво издање ове манифестације организује се ради буђења еколошке свести и укључивања најшире заједнице у решавање проблема, а програм укључује рециклажу папира, свезака и радних листова, потом размену уџбеника, скупљање папира за вртиће и рециклажу стакла, чепова и кутија од цигарета, као и многобројне дечје радионице које ће трајати до недеље, 25. јуна.

Како се у нашем граду по завршетку школске године баци преко 800.000 свезака и радних листова, а више од 200.000 уџбеника заврши на депонијама, књижара „Зенит” ће у сарадњи са бројним хуманитарним удружењима попут „Чepom do osmeha” и „Наша кућа” организовати хуманитарну акцију, а сав новац прикупљен од рециклаже биће прослеђен људима са инвалидитетом и најмлађим суграђанима којима су потребне различите врсте помагала.

Сматрамо да је доста ламента и разговора о еколошкој едукацији, стога смо преузели иницијативу и директно се ангажовали у решавању једног од многих проблема који нас окружују. Поносни смо што смо једина књижара у Србији која у потпуности рециклира сав отпад, навели су из књижаре „Зенит”.

А. Ч.

Objavljeno: 21. 6. 2023.

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: A. Č.