Novosađani najuspešniji

„DAN NEZABORAVA“ U SMEDEREVU

U Smederevu je održan 21. memorijal „Dan nezaborava“ za stonotenisere sa invaliditetom, u znak sećanja na petojunsku tragediju 1941, kada je zbog eksplozije municije u tvrđavi stradalo gotovo pola stanovništva Đurđevog grada.

Bilo je oko 120 učesnika iz devet gradova Srbije, a ovo izdanje organizovali su Udruženje paraplegičara Sederevo, STIKS Smederevo i DSRI Smederevo.

U konkurenciji žena u kolicima najbolja je bila Ana Prvulović iz SPO OSI Neos iz Novog Sada, koja je u finalu pbedila Samru Kojić iz Leskovca. Bronzane medalje u ovoj kategoriji osvojele su Tanja Mikašević iz Čačka i Vesna Živković iz Beograda.

U nadmetanju muškaraca stojeći 6-7 pobedio je Mihajlo Radovanović iz Novog Sada, a drugo mesto zauzeo je Luka Vidović takođe Novosađanin. Treća mesta ovojili su njihov sugrađanin Ivan Bogdanović i Milan Antić iz Niša.

U kategoriji muškaraca stojeći 8-10 bio je najbolji Bojan Jovanović iz Niša, drugo mesto zauzeo je Milorad Jovanović, još jedan Nišlija, a dve bronze pripale su Dariju Stošiću iz Beograda i Nebojši Kitiću iz Niša.

Kod muškaraca u kolicima slavio je Nemanja Ćurić iz Novog Sada, Aleksandar Jevremović, takođe iz Srpske Atine, je osvojio srebro, a bronze su pripale njihovom sugrađaninu Bojanu Samenkoviću i Milošu Stoiljkoviću iz Niša.

Sredstva su obezbedili Minstarstvo za rad, socijalna i boračka pitanja, Stonoteniski savez osoba sa invaliditetom Smederevo i Stonoteniski savez Srbije. Značajnu pomoć pružio je grad Smederevo, kao i Sportska hala u kojoj je održan Memorijal. R. Glišić

Objavljeno: 14. 6. 2023.

Izvor: SPORTSKI ŽURNAL -Sportski miks

Autor: R. Glišić