УЗАЈАМНО РАЗУМЕВАЊЕ МЛАДИХ И СТАРИХ: Изложба фотографија међугенерацијске сарадње отворена је јуче у Кнез Михаиловој

Фотографије су део пројекта „Јачање отпорности старијих особа и особа са инвалидитетом током пандемије Ковид 19 и будућих катастрофа“…

МЕЂУГЕНЕРАЦИЈСКА сарадња старих и младих особа, узајмано разумевање, схватање различитог начина понашања као и стилова облачења и говора, део су изложбе „Промоција међугенерацијске сарадње“ која је отворена јуче испред Српске академије наука и уметности.

– Фокус изложбе је да се млади и стари међусобно разумеју, да покушамо да разумемо једни друге, старији да разумеју младе и млади старије особе. Желимо да стереотипи које имамо, како да се понашамо, како да мислимо да више не постоје. Фокус је на јачању менталног здравља суграђана, да ширимо и јачамо свест о значају и важности међугенерацијске сарадње – наводе организатори и учесници пројекта.

Фотографије су део пројекта „Јачање отпорности старијих особа и особа са инвалидитетом током пандемије Ковид 19 и будућих катастрофа“ и осликавају идеју успостављања међугенерацијске сарадње током трајања пројекта и путем личног печата учесника оставиће траг добре праксе.

– Кроз пројектне активности успостављено је међусобно повезивање младих и старијих, њихово разумевање и побољшање комуникације чиме су се створили услови за рад на емоцијама, смањивању осећаја усамљености и очувању менталног здравља младих и старијих – истичу организатори.

Посетиоци су уживали и у културно-уметничком програму који су припремили старији учесници, који су уз валцер и плес уприличило отварање изложбе, а како је циљ изложбе солидарност и подржавање старијих и младих, својим модерним плесом млади извођачи су представили њихов стил игре. Такође, велики број страних туриста који се нашао у Кнез Михаиловој имали су прилику да уживају у музици и плесу који су својим заједничким радом прирпемили старији и млађи суграђани.

Пројекат спроводи Центар за подршку и инклузију „ХЕЛП НЕТ“ у сарадњи са Црвеним крстом Србије. Изложба је отворена до 31. маја.

Објабљено: 26. 5. 2023.

Извор: www.novosti.rs

Аутор: Т. Н.