KOMPANIJAMA URUČENA NAGRADA „ĐORĐE VAJFERT“ PKS deveti put nagradila lidere društvene odgovornosti

Privredna komora Srbije (PKS) dodelila je Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert“ kompanijama…

Privredna komora Srbije (PKS) dodelila je Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert“ kompanijama koje se u poslovanju ističu po princima društvene odgovornosti i na etičan, transparentan i održiv način vode brigu o zaposlenima i njihovim porodicama, ekologiji, zajednici u kojoj posluju.

Dodeljena su i posebna priznanja za doprinos određenoj oblasti društveno odgovornog poslovanja u Srbiji.

Nagarada uručena u tri kategorije

Nagrađeno je 15 finalista devetog konkursa „Đorđe Vajfert“ u tri kategorije: Velika privredna društva, Srednja privredna društva, Mala i mikro privredna društva.

Prvu nagradu u prvoj kategoriji dobila je kompanija Comtrade System Integration, zatim slede Nestle Srbija, Coca Cola HBC Srbija, MK group, Grundfos Srbija.

U kategoriji Srednja privredna društva nagrađeni su: Koto, Bexexpress, Klett izdavačka kuća, Vega IT, eFront.

Prva nagrada u kategoriji Mala i mikro privredna društva pripala je Socijalnoj sinergiji, a slede Čepom do osmeha, Zacs Team, Legacy International, Mastercard Europe SA.

Priznanja za poseban doprinos u određenoj oblasti

Nosioci priznanja za poseban doprinos određenoj oblasti društveno odgovornog poslovanja su Delhaize Srbija za smanjenje siromaštva i gubitaka hrane, Eliksir Zorka – Mineralna đubriva, za popularizaciju primene modela cirkularne ekonomije u poslovanju, JP Pošta Srbije, za poseban doprinos osnaživanju i promociji ženskog preduzetništva. Dobitnici specijalnog priznanja su i Novitas Consult, za poseban doprinos podršci i osnaživanju osoba sa invaliditetom, Schneider Electric, za podršku lokalnoj zajednici i Telekom Srbija za poseban doprinos očuvanju biološke raznovrsnosti.

Pozdravljajući dobitnike ovih prestižnih priznanja Mihailo Vesović, direktor Sektora za internacionalizaciju PKS, poručuje da tradicija nagrade „Đorđe Vajfert“ potvrđuje da je za privrednike tema društveno odgovornog poslovanja postala izuzetno značajna i da sve više malih i srednjih preduzeća uviđa važnost efekata svog poslovanja na lokalnu zajednicu i porodicu.

„Nema održivosti privrede bez održivosti društva. Nije moguće imati usklađen život ukoliko poslovni život nije napravljen po meri svakog zaposlenog ali i po meri lokalne zajednice“, istakao je Vesović.

Potvrda vrednosti društvene odgovornosti

Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje PKS dodeljuje od 2007. godine. Priznanje se dodeljuje svake druge godine. Cilj konkursa je afirmacija vrednosti društveno odgovornog poslovanja i širenje svesti da nije dovoljno raditi samo u ekonomskim okvirima već treba veću pažnju posvetiti lokalnoj zajednici, zaštiti životne sredine, zadovoljstvu i bezbednosti zaposlenih, kao i socijalnim pitanjima.

Objavljeno: 16. 5. 2023.

Izvor: www.alo.rs

Nagrada „Đorđe Vajfert“ liderima društvene odgovornosti – www.novosti.rs