„SIGURNI STE DA ŽELITE MOJE PARKING MESTO“? Invalidi u Kikindi danas ukazali na probleme sa bahatim sugrađanima (FOTO/VIDEO)

Akcijom „Sigurni ste da želite moje mesto“ osobe sa invalididtetom u Kikindi…

Foto: R. Šegrt

AKCIJOM „Sigurni ste da želite moje mesto“ osobe sa invalididtetom u Kikindi danas (25. marta) su javno ukazale na problem koji im stvaraju drugi vozači kada svoje vozilo parkiraju na mesto koje je za njih obeleženo.

Oni se ne žale na broj parking mesta u gradu, ali negoduju zbog toga što parkirališta nisu uređena, jer im smetaju ivičnjaci i druge barijere. Skup sa kojeg su apelovali na druge vozače da ne zauzimaju njihova parking mesta organizovalo je Udruženja obolelih od multipleskleroze na parkingu ispred jednog velikog trgovinskog objekta. Iako ispred tog hipermarketa imaju pet adekvatno uređenih i obeleženih mesta, nažalost, često ih koriste drugi vozači, istakla je Brankica Miškov iz Udruženja obolelih od multipleskleroze.

– Svakodnevno se dešava da obeležena parking mesta zauzimaju vozila koja nemaju nalepnicu. Apelujemo na svest vozača da nama ta mesta trebaju svakog dana, jer mso mi invalidi 365 dana u godini. Takođe tražimo da se urede parking mesta u gradu da bi nam bila pristupačnija – rekla je Miškov.

Skup je podržao Mladen Bogdan, predsednim Skupštine grada koji je rekao da je održano nekoliko sastanaka radi rešavanja ovog problema.

– Osobe sa invalididtetom traže uređenje parkirališa oko javnih ustanova, supermarketa i svojih prostorija. Reševanju oovg probelma posvetićemo se u narednom periodu – rekao je Bogda i takođe pozvao vozače da budu savesniji, da poštuju pravila parkiranja i da ne zauziamju mesta obeležena za osobe sa invaliditetom.

Dva uređena parkinga

– U gradu postoje samo dva javna uređena parkinga na kojema su i mesta za osobe sa inavliditetom. Jedan je gradski, u Nemanjinoj ulici, a drugije privatni parking ispred „Lidla“. Na njima je deset mesta za nas – rekla je Miškov.

Objavljeno: 25. 3. 2023.

Izvor: www.novosti.rs

Autor: R. Šegrt