POKUCAJ MI KNJIGOM NA VRATA: Poznate ličnosti iz javnog života i ove godine daruju slepe i slabovide osobe

Povodom obeležavanja Nacionalnog dana knjige u četvrtak u 10 časova Savez slepih Srbije tradicionalno po treći put organizuje Akciju „Pokucaj mi knjigom na vrata“…

Foto B. Subašić

POVODOM obeležavanja Nacionalnog dana knjige u četvrtak u 10 časova Savez slepih Srbije tradicionalno po treći put organizuje Akciju „Pokucaj mi knjigom na vrata“. Toga dana će biti održana i promocija knjige inicijatora akcije istoričara Dejana Ristića, direktora Muzeja žrtava genocida, koji će svoje knjige pokloniti našoj biblioteci kako bi ih učinila dostupnim za potrebe slepih i slabovidih korisnika.

Podsetimo, Savez slepih Srbije je jedna od najstarijih reprezentativnih organizacija osoba sa invaliditetom. Okuplja oko 12.000 slepih i slabovidih osoba sa teritorije Republike Srbije i u svom sastavu ima 45 lokalnih organizacija članica. U okviru Saveza slepih Srbije, od osnivanja (jula meseca 1971. godine) radi najveća biblioteka za slepe na Balkanu – Biblioteka „Dr Milan Budimir“.

Akcija pod nazivom „Pokucaj mi knjigom na vrata“ sastoji se u tome što će poznate ličnosti iz javnog života, a ove godine smo se odlučili da to budu novinari različitih medija, toga dana slepim osobama sa teritorije grada Beograda distribuirati audio knjige kao i Brajeve knjige na kućnu adresu, po ugledu na projekat „Bibliobus“, koji Savez slepih Srbije realizuje više od 30 godina.

Objavljeno: 21. 2. 2023.

Izvor: www.novosti.rs

Autor: D. B. M.