Zrenjanin domaćin odbojkaškog kampa Specijalne olimpijade Evrope

Zrenjanin je donačin međunarodnog odbojkaškog kampa Specijalne olimpijade Evrope, koji se u Kristalnoj dvorani održava od 19. do 23. februara.

Foto: Grad Zrenjanin

Zrenjanin je donaćin međunarodnog odbojkaškog kampa Specijalne olimpijade Evrope, koji se u Kristalnoj dvorani održava od 19. do 23. februara.

Tim povodom direktor Međunarodne Specijalne olimpijade Krištof Krukovski, direktor Specijalne olimpijade Srbije Aleksandar Stanojevi i globalni ambasador Specijalne olimpijade Vanja Grbić posetili su Gardsku kuću, gde su razgovarali sa gradonačelnikom Zrenjanina i njegovim saradnicima.

„Odabrali smo šest evropskih država, Srbiju, Austriju, Holandiju, Poljsku, Italiju, Slovačku i razmišljali kako da napravimo projekat za unapređenje koji bi bio podržan od strane Evropske komisije. Razmišljalo se o tome kako unaprediti Specijalnu olimpijadu i kako uključiti više žena i devojaka“, naveo je direktor Međunarodne Specijalne olimpijade Krištof Krukovski.

Direktor Specijalne olimpijade Srbije Aleksandar Stanojević ukazao je da Zrenjanin nije slučajno odabran da bude domaćin jer je pre pet godina već bio domaćin Evropskog turniar u odbojci.

Globalni ambasador Specijalne olimpijade Vanja Grbić je rekao je da je važno da se kroz ovakvu vrstu saradnje, rada i edukacije razmene iskustva a deca učesnici ponovo vide i rade zajedno.

Objavljeno: 21. 2. 2023.

Izvor: www.danas.rs

Autor: M. P.

Zrenjanin: Prijem za delegaciju Međunarodnog odbojkaškog kampa Specijalne olimpijade Evrope. – www.vojvodinauzivo.rs

Specijalna olimpijada Evrope u Zrenjaninu – www.vojvodjanski.com