ИДЕАЛНИ УСЛОВИ ЗА СПОРТИСТЕ: Министар спорта Зоран Гајић посетио Врњачку Бању

Предност Врњачке Бање су одлични смештајни капацитети, а њихово увезивање са спортском инфраструктуром која се константно развија…

Општина Врњачка Бања

ПРЕДНОСТ Врњачке Бање су одлични смештајни капацитети, а њихово увезивање са спортском инфраструктуром која се константно развија створиће услове да престоница српског континенталног туризма додатно побољша своју понуду за организацију такмичења и припреме спортских екипа.

Ово је један од главних закључака радног састанка министра спорта Зорана Гајића и председника општине Врњачка Бања Бобана Ћуровића.

– Познато је да Врњачка Бања располаже одличним условима за спортисте, али је веома важно да се постојећа инфраструктура што више искористи. Потребно је да се све хале и отворени терени ставе у функцију, да се доведу екипа из земље и иностранства кроз организовање такмичења и припрема, као и да се капацитети попуне бар са оптималних 70 одсто – рекао је министар Гајић после обиласка овдашње Спортске дворане која је заједничким улагањем локалне самоуправе и Министарства прилагођена потребама особа са инвалидитетом, а уградњом расхладног система омогућено је њено несметано коришћење и током летњег периода.

За реализацију недовршеног пројекта изградње Националног ватерполо центра у Врњачкој Бањи, према Гајићевим речима, најважнији саговорник у овом тренутку је Ватерполо савез Србије.

– Разговараћемо и видети какав је став Савеза по том питању – додао је министар спорта.

Objavljeno: 11. 1. 2023.

Izvor: www.novosti.rs

Autor: G. Ćirović