Злато у дублу за Бориславу и Наду на СП у Гранади

Борислава Перић Ранковић и Нада Матић освојиле су златну медаљу у дублу на Светском првенству у стоном тенису за особе са инвалидитетом, које се одржава у шпанском граду Гранади.

Foto: Borislava Perić Ranković i Nada Matić

ГРАНАДА: Борислава Перић Ранковић и Нада Матић освојиле су златну медаљу у дублу на Светском првенству у стоном тенису за особе са инвалидитетом, које се одржава у шпанском граду Гранади. Оне су у финалу после узбудљивог и неизвесног дуела са 3:2 (7,-8,7,-4,8) савладале Корејке Јију Јун и Јонг Јунг. И Борислави и Нади је ово друго одличје у Гранади.

Дан раније Борислава је у миксу са Младеном Ћирићем освојила бронзу, као и Нада у миксу са Митром Паликућом.

Повеле су у финалу Корејке, али су наше девојке успеле да преокрену и добију први сет. Корејке су заиграле агресивније и успеле да изједначе на 1:1. Поново су Српкиње сигурном игром стекле предност (2:1), али су упорне Корејке још једном успеле да изједначе резултат (2:2), тако да је пети сет одлучио победника. Борислава и Нада су биле сигурне, направиле разлику и повеле са 10:6. Покушале су Корејке све, успеле да смање на 10:8, али после тајм-аута, који је узео наш селектор Златко Кеслер, девојке су укњижиле и 11. поен, а тиме победу.

На Светском првенству почела су надметања у синглу. У класи 4 Нада Матић је, као девети носилац, у осмини финала савладала Мексиканку Марту Вердин са 3:1 (-8,6,5,6) и данас ће у четвртфиналу играти са Тајланђанком Васаном Срингам, која је победила Британку Сузан Бејли са 3:1. Борислава Перић Ранковић је као први носилац била слободна у првом колу, а у четвртфиналу ће се данас састати са Туркињом Ирем Олук, која је надиграла Шпанкињу Кристину Рубио са 3:0. У класи 2 Ана Првуловић је поражена на старту од Аргентинке Кети Гароне са 1:3 (7,-7,-5,-6).

У првом колу у Класи 2 Горан Перлић је забележио победу над Корејцем Чанг Јунг Кангом од 3:1 (5,-6,8,5). У селедећем мечу Перлић се данас састаје са Шпанцем Икером Састреом, који је био слободан у првом колу. Победу је остварио и Митар Паликућа у Класи 5 савладавши са 3:0 (8,6,19) Немца Барта Брандса.  Следећи ривал му је данас Минг Чих Ченг из Кинеског Тајпеха (Тајван).

Г. Маленовић

Objavljeno: 9. 11. 2022.

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor. G. Malenović

СП у Гранади: Србији две бронзе и обезбеђено сребро – www.dnevnik.rs