SRPSKI STONOTENISERI PARAOLIMPIJCI OTPUTOVALI NA SP: Medalje su planirane

Stonoteniserska reprezentacija Srbije u kategoriji sportista sa invaliditetom otputovala je u Španiju, gde će od 6. do 12. novembra učestvovati na Svetskom prvenstvu u konkurenciji 320 takmičara iz 35 zemalja.

Foto: S. B.

STONOTENISKA reprezentacija Srbije u kategoriji sportista sa invaliditetom otputovala je u Španiju, gde će od 6. do 12. novembra učestvovati na Svetskom prvenstvu u konkurenciji 320 takmičara iz 35 zemalja.

Naši zlatni paraolimpijci priželjkuju odličja, s obzirom na činjenicu da Borislava Perić Ranković brani svetsko zlato, osvojeno na planetarnoj smotri pre četiri godine u Sloveniji, a tu su i visokorangirani Nada Matić i Mitar Palikuća (Spin, Novi Sad).

Pored njih, direktan plasman obezbedili su Goran Perlić (K2, Zrenjanin) i Ana Prvulović (Neos, Novi Sad), dok su „vajld karte“ dobili Sanja Mijatović (Spin, Novi Sad) i Mladen Ćirić (Tvrđava 021, Novi Sad).

– Svetsko prvenstvo se prvi put igra po novom sistemu takmičenja, na ispadanje, i umesto ekipnog dela, odmeravaće se parovi – kaže Zlatko Kesler, selektor srpske reprezentacije.

– Nadamo se da će nam dublovi i miks dublovi više ići naruku nego ekipni deo, a uz to je potrebno i izdržati pritisak bez popravnog. Očekujemo medalje, svakako, najpre od ženskog dubla, Borislave i Nade, kao i od Borislave pojedinačno, koja brani zlato i koja je prvi nosilac u svojoj grupi – kaže Kesler.

BORISLAVA: SVAKI DUEL ODLUČUJUĆI

NAJBOLJE plasirana stonoteniserka sa invaliditetom na svetskoj rang-listi Borislava Perić Ranković naglašava da novi, nokaut si – stem od starta takmičenja, predstavlja nepoznanicu. – Kako rivalkama, tako i meni. Postoji bojazan, jer ne znamo kako će psihološki uticati na nas, jer smo grupnu fazu koristili da se ui – gramo. Sada je, međutim, svaki duel odlučujući. Svakako, svi ćemo pružiti svoj maksimum – kaže Borislava.

Objavljeno: 3. 11. 2022.

Izvor: www.novosti.rs

-Granada Ready to Welcome the World Para Table Tennis Championships – www.ittf.com