Podeljeno dvesta paketa s namirnicama

BRIGA ZA NAJUGROŽENIJE U NOVOM BEČEJU

NOVI BEČEJ; Zahvaljujući Crvenom krstu Vojvodine, iz Direkcije za robne rezerve Autonomne pokrajne Vojvodine, u Crveni krst Novog Bečeja nedavno je pristiglo 200 takozvanih porodičnih paketa hrane i higijene namenjenih socijalno ugroženom stanovništvu sa teritorije opštine Novi Bečej.

-To su, u stvari, osnovne životne namirnice što se tiče paketa hrane, dakle, ulje, šećer, pirinač, pasulj, supe iz kesice, nekoliko narezaka, so i drugi začini, a kad je u pitanju sadržaj paketa higijene tu je tečnost za pranje posuđa šampon i tako dalje. Po naseljenim mestima podelili smo 30 paketa u Bočaru, 40 paketa u Kumanu, 50 paketa u Novom Miloševu i 80 paketa u Novom Bečeju – kaže sekretarka Crvenog Krsta Novi Bečej Dunja Svurčev Šeljmeši.

Ona dodaje da su to standardni obrasci po kojima rade, proračunati u odnosu na broj stanovnika, po čemu se radi preraspodela.

-Naravni, potrebe su daleko veće od onoga čime raspolažemo, ali se trudimo da koliko god možemo pomažemo socijalno ugroženima. Spiskove smo, pre svega pravili sa Centrom za socijalni rad, zatim sa udruženjima penzionera i sva četiri naseljena mesta, sa predstavnicima mesnih zajednica, kao i sa udruženjima osoba sa invaliditetom – navela je sekretarka Crvenog Krsta Novi Bečej.

Iz humanitarne organizacije u Novom Bečeju izrazili su zahvalnost Crvenom Krstu Vojvodine što su i ovoga puta prepoznali potrebu i značaj ovakvog vida pomoći. M. Sć.

Objavljeno: 15. 7. 2022.

Izvor: DNEVNIK – Vojvodina

Autor: M. Sć