Počela obnova zgrade Centra za socijalni rad

U MLADENOVCU
Radiće se elektroinstalacije, izvodiće se krovopokrivački, limarski, podopolagački, molersko-farbarski, stolarski, mašinski i drugi radovi

Gradski centar za socijalni rad, odeljenje Mladenovac, kompletno se rekonstruiše posle 37 godina, a vrednost radova je veća od 25.000.000 dinara saopšteno je iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Centar je počeo da radi 1975. godine i ima više od 4.500 korisnika i 20 zaposlenih. Objekat se nalazi na 588 kvadratnih metara i ima 24 prostorije, ukupno 18 kancelarija, za salu za sastanke sa sobom za kontrolisana viđenje prostorije arhive, tehničke i prostorije za dnevni odmor zaposlenih.

Radiće se elektroinstalacije, krovopokrivački, limarski podopolagački, molerski-farbarski, stolarski, mašinski i drugi radovi.

Predviđeno je kompletna spoljašnje uređenje koje će obuhvatiti poboljšanje uslova pristupačnosti za osobe sa invaliditetom, uređenje pešačkih staza, formiranje parkinga unutar dvorišta postavljanjem rasterbehaton ploča preko postojeće zelene površine, kao i ograđivanje dvorišta sa postavljanjem sistema za kontrolu pristupa. Ostatak zelenih površina uređuje se i ozelenjava novim travnjakom, a postojeće nisko i visoko zelenilo na parceli uređuje se i osvežava. Predviđena je i sanacija krova, obnova fasade, zamena stolarije, renoviranje toaleta, kompletno opremanje objekta novim nameštajem i potrebnom opremom.

-Novi objekat će da olakša i ubrza korisnicima socijalnih usluga proces ostvarivanja njihovih prava i potreba. Naš cilj je da unapredimo izgled i samofunkcionalnost centra za socijalni rad da bi zaposleni na najbolji mogući način mogli da pružaju pomoć građanima kojima je to najpotrebnije. odeljenje Mladenovac će sve dok traju radovi biti privremeno izmeštena u objekat koji tek treba da se renovira Centra za kulturu i turizam Mladenovac, Ulica Vojvode Putnika 7, tako da če svaki sugrađanin kojem je naša pomoć ili podrška potrebna moći nesmetano da je dobije – rekla je sekretarka Nataša Stanisavljević.

Sve informacije dostupne su na broju telefona: 066/8045-634, imejl – adrese; mladenovac.csr@minrzs.gov.rs ili mladenovac @ gcsrbg.org.

Objavljeno: 9.7.2022

Izvor:POLITIKA – Beogradska hronika

Počela kompletna rekonstrukcija Gradskog centra za socijalni rad u Mladenovcu – www.24online.rs