Podrška je važna

DAN PROMOCIJE SPORTA ZA OSOBA SA INVALIDITETOM

Uz organizatora Sportski savez osoba sa invaliditetom grada Šabca Udruženje distrofičara Mačvanskog okruga i Udruženje „Iskra“, podršku su učenicima pružili bajkeri iz Šabca, Loznice, Vladimirovca, srodna udruženja, kao i brojni prijatelji i saradnici

Dan promocije sportova za osobe sa invaliditetom, akcija „Podrška je važna“ priređena je za vikend na Starom gradu kao VIP promocija različitih aktivnosti koji pripadnici ove populacije imaju dostupne u svom okruženju. Poseban akcenat je bio na najmlađima.

Kako je kazivao slogan, uz organizatora, Sportski savez osoba sa invaliditetom grada Šabca, Udruženje distrofičara Mačvanskog okruga i Udruženje „Iskra“, podršku su učesnicima pružili bajkeri iz Šabca, Loznice, Vladimirovaca, srodna udruženja, kao i brojni prijatelji i saradnici.

-Divno je uz prijatelje provesti popodne, ali uz druženja napravili smo značajne korake. Promovišući sport zainteresovali smo ljude, tri nova člana su se javila za trening, a dogovorili smo podršku prijateljima iz Loznice da pokrenu ovaj vid sporta u svom gradu – ističe sekretar SSOI Šabac Slavoljub Avdić i dodao da su vrata za sve zainteresovane otvorena.

-Utorak i četvrtak edukacija psihomotorike u Sokolani, sredom i petkom i razvojna motorika odnosno školica sporta dok je subotom i nedeljom basket u sali OŠ „Janko Veselinović“. Sve je potuno besplatno i otvoreno za sve, bez starosnih ograničenja.

Uz druženje na Starom gradu, bajkeri su organizovali i mini defile u čast prijatelja i organizatora. D. B.

Objavljeno: 23. 6. 2022.

Izvor: GLAS PODRINJA, Šabac – Van rubrike

Autor: D. B.