Novi pravilnik usklađen s potrebama osoba s invaliditetom

Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) Sanja Radojević Škodrić, održala je sastanak sa predstavnicima dve krovne organizacije osoba sa invaliditetom i retkim bolestima a to su NOOIS i NORBS,…

Foto:PR

Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) Sanja Radojević Škodrić, održala je 7. juna sastanak sa predstavnicima dve krovne organizacije osoba sa invaliditetom i retkim bolestima a to su NOOIS i NORBS, na kojim je dogovoreno da se unaprede prava na medicinsko teshnička pomagala iz sredstava RFZO-a.

Reč je o pomagalima koja bitno utiču na kvalitet života osoba sa invaliditetom a Sanja Radojević Škodrić je izrazila zadovoljstvo što je sa predstavnicima NOOIS-a i NORBS-a dogovoreno unapređenje uslova života svih kategorija osoba sa invaliditetom. – U postupku je izmena pravilnika o medicinsko tehničkim pomagalima, a predstavnik Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom uključiće se u rad radne grupe RFZO-a kako bi smo novi pravilnik u najvećoj mogućoj meri uskladili sa potrebama osoba sa invaliditetom – kazala je Sanja Radojević Škodrić.

Izvršna direktorka NOOIS-a Ivanka Jovanović upoznala je prisutne sa problemima osoba sa invaliditetom i iznela obrazloženje za zahteve u vezi sa medicinsko tehničkim pomagalima u skladu sa potrebama osoba sa invaliditetom, kao i same procedure dobijanja pojedinih pomagala. Predstavnici udruženja su, prenosi Tanjug, konstatovali da će pravo na medicinsko tehnička pomagala na teret RFZO-a nastaviti da se unapređuje.

Objavljeno: 8. 6. 2022

Izvor: POLITIKA – Društvo

RFZO, NOOIS i NORBS zajednički za poboljšanje kvaliteta života osoba sa invaliditetom – www.nedeljnik.rs