SPORT INVALIDA – Ruinirane prostorije: Vandalizam na Adi

Posle završetka prvomajskih praznika članove Sportskog saveza za osobe sa invaliditetom Beograda zatekla je katastrofalna situacija.

Posle završetka prvomajskih praznika članove Sportskog saveza za osobe sa invaliditetom Beograda zatekla je katastrofalna situacija.

Savez je dobio na korišćenje terene i kućicu koja je napravljena za osobe sa invaliditetom na Adi Ciganliji. Ovo mesto predstavlja oazu za treniranje i druženje osoba s invaliditetom, a pored sportskih terena, u sastavu kampa se nalazila svlačionica, prostor za rekvizite i dva pristupačna toaleta.

U ranim jutarnjim satima 1. maja, grupa neidentifikovanih vandala, a na osnovu informacija bilo ih je sedam, i pored tabli gde piše da je objekat namenjen osobama s invaliditetom, obila je vrata i potpuno uništila dva toaleta u tolikoj meri, da su iza njih ostali samo zidovi sa pločicama na kojima su iscrtani grafiti.

Sva sanitarija je potpuno uništena, vrata polomljena i obijena, sto za stoni tenis je uništen, oluci za kišnicu polomljeni, iscrtani raznorazni grafiti po svim zidovima. Šteta koja je načinjena je totaalna.

– Šokirani smo činjenicom da postoje osobe koje mogu ovako vandalski da unište nečije vlasništvo i da i dalje hodaju ulicama našeg grada bez ikakve kazne, a osobe s invaliditetom, koji su s radošću iščekivali prvo lepo vreme da izađu napolje i počnu druženje na Adi, sada razočarano posmatraju kako je neko uništio njihovu oazu – rekla je Jelena Radivojević, stručna saradnica Saveza.

Objavljeno: 7. 5. 2022.

Izvor: www.zurnal.rs