Vi ste naša inspiracija i heroji

NOVAK DOČEKAO PARAOLIMPIJCE NA TURNIRU

Članovi paraolimpijskog tima Srbije, na čelu sa predsednikom Zoranom Mićalovićem, bili su gosti Srbia opena i tom prilikom posetili najboljeg tenisera sveta. Posle treninga sa Karacevim. Đoković se pridružio gostima koji su ga čekali ispred terena.

Paraolimpijski tim Srbije činili su: Laslo Šuranji, Rastko Jokić, Zdravko Savanović, Sredo Radović, Vladimir Pajić, Zlatko Kesler, Slađana Krsmanović, Dušan Stupar,, Borislava Perić Ranković, Nada Matić, Mitar Palikuća, Goran Perlić, Boris Malešević, Jovan Đukić, Željko Dimitrijević, Saška Sokolov, Ivana Petrović, Miloš Zarić, Nebojša Đurić, Nikola Radovanović, Bojan Ilić, Slobodan, Stojić, Nemanja Matijašević, Zoran Stefanović.

Zoran Mićović,, predsednik Paraolimpijskog saveza Srbije, zahvalio se Đokviću što ih je ugostio, a zatim je predstavio sportiste sa kojima je došao.

-Pred vama su višestruki šampioni i osvajači svega i svačega, odnosno brojnih medalja. Čast nam je što smo danas sa vama. Nole, hvala vam za ovaj prijem.

Nije krio zadovoljstvo Đoković što je dobio podršku paraolimpijaca.

-Hvala vam, izuzetno mi je zadovoljstvo i čast što ste došli, vi ste heroji i inspiracija svima nama. Još jednom, hvala vam što predstavljate Srbiju na najbolji način u svetu, što pokazujete svima da uprkos poteškoćanma čovek može da uspe kada veruje i želi.

Potom je usledio jedan poseban poklon. Od olimpijskih šampionki, Borislave Perić Ranković i Nade Matić, dobio je reket za stoni tenis.

Objavljen: 20. 4. 2022.

Izvor: SPORTSKI ŽURNAL – Tenis

-Novak održao emotivan govor srpskim paraolimpijcima: „Vi ste heroji i inspiracija“ – www.telegraf.rs

„VI STE INSPIRACIJA, ČAST MI JE!“ Šampioni velikog srca: Slika za ponos Srbije, Novak Đoković oduševljen druženjem sa našim paraolimpijcima /VIDEO/ – www.sport.blic.rs-

Članovi paraolimpijskog tima Srbije posetili Serbia open i Novaka Đokovića – www.alo.rs