POSTAVLJEN LIFT ZA OSOBE SA INVALIDITETOM

SRC „DUBOČICA“

U sportsko rekreativnom centru „Dubočica“ olakšan je prilaz za osobe sa invaliditetom, jer je postavljen lift uz pomoć koga će bez poteškoća moći da dođu do bazena i ostalih prostorija u objektu. Lift, kao i prigodna rampa uz pomoć kojih će te osobe moći da uđu i u bazen, je dobijen zahvaljujući projektu koi je uradilo MS udruženje Jablaničkog okruga, a sa pet miliona dinara finansiralo Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja.

Tim povodom je održana konferencija za medije kojoj su prisustvovali pored MS udruženja i predstavnici Udruženja paraplegičara i distrofičara, a gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je ovom prilikom naglasio da je uklanjanje prepreka osobama sa invaliditetom pokazatelj modernog i inkluzivnog društva, te da je Leskovac tom poslu posvećen.

Jelena Polić potpredsednica Udruženja obolelih od multiple skleroze i član Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom, je rekla da je jako ponosna na sve koji su doprineli da se okonča ovaj projekat, kako u samom Udruženju, tako i u Ministarstvu. -Ovaj projekat, koji se zove „Društvo bez prepreka“, je jako značajan za ceo grad –

IS

Objavljeno: 8.4.2022.

Izvor: NOVA NAŠA REČ – Bez naslova

Autor: IS

ЛИФТ ЗА ОСОБЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ: Лесковац и даље ради на приступачности својих установа – www.novosti.rs

U sklopu SRC Dubočica od danas u funkciji lift za osobe sa invaliditetom – www.tvl.rs