Ministarka Kisić u poseti Domu „Kolevka“ u Subotici: Izgrađeni novi objekti za boravak dece koja imaju određene smetnje

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić posetila je Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ u Subotici,…

Foto: Grad Subotica

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić posetila je Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ u Subotici, u okviru kojeg su rekonstruisani i izgrađeni novi objekti i prostorije, i time prošireni kapaciteti ove ustanove.

„Kancelarija za javna ulaganja uložila je više od 750 miliona dinara, dok je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, uz podršku lokalne samouprave Subotica, izdvojilo dodatna sredstva kako bi se svi ovi objekti opremili“, navela je Kisić.

Prema njenim rečima, novi objekti za boravak dece koja imaju određene smetnje u razvoju izgrađeni su po najsavremenijim svetskim standardima.

„Dom ’Kolevka’ je od osnivanja udomio više od 10.000 dece, a mnogi od njih su svoje prve korake napravili upravo u ovoj ustanovi“, rekla je Kisić i dodala da deca koja imaju smetnje u razvoju nikako ne smeju da imaju bilo kakve prepreke u dostizanju najboljeg mogućeg kvaliteta života.

Kako ocenjuje, novoizgrađene prostorije, fiskulturna sala i bazen prilagođen deci sa invaliditetom značajno će doprineti njihovom kvalitetu života, srećnijem i lepšem odrastanju.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić je rekao da je „Kolevka“ obeležje humanosti Subotice, od njenog osnivanja, 1903. godine.

„Izgrađen je novi objekat površine 800 kvadratnih metara, kao novi smeštajni kapacitet, završeni su fiskulturna sala i bazen za rekreaciju i terapijske aktivnosti, uređen je parking prostor, a pri kraju su i radovi na starom objektu ’Kolevke’, površine oko 2.500 kvadratnih metara“, naveo je Bakić.

Direktor Doma „Kolevka“ Stojan Soković ocenio je da su svi zajedno učinili mnogo da se ova investicija realizuje, da njihovi korisnici dobiju bolje uslove za život u ovoj ustanovi, a zaposleni bolje uslove za rad.

“U ovom novom domskom smeštaju, u kome se nalazi deset soba sa po četiri ležaja, trenutno je smešteno trideset i četvoro korisnika“, naveo je Soković.

Objavljeno: 18. 3. 2022.

Izvor: www.danas.rs

Autor: N. I.

УРАЂЕНО СВЕ ШТО ЈЕ ОБЕЋАНО И ПЛАНИРАНО: Министарка Кисић и градоначелник Бакић обишли Дом „Колевка“ у Суботици – www.novosti.rsu