Oprema za nove generacije sportista

POKRAJiNSKI SEKRETAR DANE BASTA POSETIO SEČANJ

SEČANJ: Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta posetio je juče opštinu Sečanj i sastao se sa članovima Privremenog organa i načelnikom Srednjobanatskog upravnog okruga Predragom Rađenovićem. Na radnom sastanku bilo je reči o situaciji u sportu u toj srednjobanatskoj opštini i najvećim problemima sa kojima se klubovi suočavaju. U opštini Sečanj funkcioniše više od dvadeset sportskih udruženja, iz kojih potiču brojna velika imena, nosioci domaćih i međunarodnih priznanja. Ovom prilikom je zaključeno da je potrebno uložiti značajna sredstva u sportsku infrastrukturu, ali i da je neophodna podrška mnogim klubovima u nabavci nove sportske opreme. Kako je rečeno, mogućnost za to pružaju konkursi resornog sekretarijata, koji je opredelio 232 miliona dinara za sport, omladinu i sportsku infrastrukturu.

Posle prijema u zgradi opštine, Basta je obišao stadion Fudbalskog kluba „Bilećanin“ i sportsku salu u Srednjoj školi „Vuk Karadžić“. Polaznici dve škole sporta koji već ostvaruju uspehe na turnirima. obradovali su se opremi koju su dobili od sekretara Baste. Mladim sportistima se, između ostalih, obratio i bivši rukometni reprezentativac Jugoslavije Momir Rnić Čape, koji je prve sportske korake napravio u sečanjskopm Rukometnom klubu „Hercegovina“.

-Uvek je lepo vratiti se svom rodnom mestu i setiti se svojih početaka – poručio je Rnić i dodao da će uvek biti tu da pruži podršku mlađim generacijama.

Najmlađima se obratila i Violeta Todorov, nosilac zlatne medalje sa paraolimpijskih igara u tekvondou, sa jasnom porukom – „ako mogu ja, možete i vi“.

Ž. B.

Objavljeno: 25. 2. 2022.

Izvor: DNEVNIK – Vojvodina

Autor: Ž. B.