Za sufinansiranje projekata 310 miliona

RASPISANI KONKURSI IZ OBLASTI JAVNOG INFORMISANJA

Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je juče 10 konkursa iz oblasti javnog informisanja za 2022. godinu za koje je opredeljeno 310 miliona dinara, saopšteno je iz te institucije.

Raspisan je Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja koji promovišu i afirmišu teme iz oblasti kulture, kao i konkursi za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja: za radio, televizije, za štampane medije i servise novinskih agencija, za sadržaje koji se realizuju putem elektronskih medija čiji izdavači imaju sedište na teritoriji AP Kosovo i Metohija.

Kako Ministarstvo navelo, konkurs se odnosi i na sadržaje na jezicima nacionalnih manjina, namenjenim osobama sa invaliditetom, pripadnicima srpskog naroda u zemljama regiona kao i organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, kao i unapređivanja profesionalnih i etičkih standarda.

Konkursi, koji traju do 6. aprila, su raspisani radi pružanja finansijske podrške medijskim sadržaja koji doprinose ostvarivanju javnog interesa u oblasti javnog informisanja, kao i za sufinansiranje projekata organizovanje i učešće na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, unapređivanje profesionalnih i etičkih standarda koje promovišu.

Odluke o raspodeli sredstava, kako je navedeno, biće donete najkasnije u roku od 90 dana od dana zaključivanja konkursa.

Ministarsvo kulture i informisanja poziva novinarska i medijska udruženja, koja su registrovanja najmanje 3 godine pre datuma raspisivanja konkursa, da predlože članove konkursnih komisija kao i medijske stručnjake zainteresovane za učešće u radu komisije da se pisanim putem prijave.

Objavljeno: 22. 2. 2022.

Izvor: DNEVNIK – Društvo