LEGENDARNI SVETISLAV PEŠIĆ SA KOŠARKAŠIMA U KOLICIMA

SELEKTOR KOŠARKAŠKE REPREZENTACIJE SRBIJE POSETIO KKK NAIS

Selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, legendarni Svetislav-Kari Pešić obišao je trening KKK „Nais“ u fiskulturnoj sali OŠ „Ivo Andrić“ u Nišu. Posetu svetske košarkaške legende niškim košarkašima u kolicima su organizovali i njoj prisustvovali predstavnici Pi-presa, Studentskog kulturnog centra iz Niša i Košarkaškog saveza Srbije. Svetislav-Kari Pešić se družio sa igračima KKK „Nais“, i dao korisne savete za trening.

„Tokom višedecenijskog boravka i rada u inostranstvu upoznat sam sa košarkom u kolicima. Prvi put sam na treningu niških košarkaša u kolicima i uzbuđen sam zbog toga. Slušajte trenera ne preskačite treninge. Uspešniji su oni košarkaši koji svoj trening rade sa strašću. A kod svih vas sam tokom treninga primetio tu strast. Zato ste pobednici i inspiracija ste što ste uprkos invaliditetu nastavili da živite“, u jednom dahu je selektor Pešić govorio igračima KKK „Nais“ i poklonio primerke svoje knjige „Moja igra moj put“ koja je u izdanje Pi-presa.

Poseta selektora Pešića je nišla na ushićenje igrača KKK „Nais“ koji su sa velikom pažnjom slušali savete legende. Kapiten Bratislav Kostić je uzvratio poklonom dresom KKK „Nais“ sa potpisom selektorovog prezimena.

„Zahvalni smo selektoru Pešiću što je našao vremena da nas obiđe, podelio korisne savete poklonili svakom igraču po primerak svoje knjige. Treniraćemo još motivisanije. Verujem da mu se dopada naš novi dres koji smo mu poklonili“, vidno raspoložen je bio kapiten „Naisovaca“ Bratislav Kostić.

Pored knjiga selektor Pešić je potpisao i loptu KKK „Nais“. Na lopti piše „Sve najbolje uživajte u košarci, S. Pešić“ i ona se, kako je rekao centar KKK“Nais“ Dušan Lazarević, neće više koristiti.

„Velika stvar za naš klub, igrača i mene lično je ova selektorska poseta. Verujem da ćemo knjigu koju nam je poklonio pročitati u jednom dahu“, rekao je Dušen Lazarević,

Uprava KKK „Nais“ je učinila sve da poseta uglednog gosta za sve protekne nezaboravno i najavila „bogato proleće“.

„Zahvalan sam predstavnicima PI-presa, SKC iz Niša i KSS-a što su učinili sve da g. Pešić bude naš gost. Posebno se zahvaljujem gospodinu Pešiću koji je odvojio svoje dragoceno vreme. Ovo je velika inspiracija za naše igrače. Spremaćemo se za izazove u Balkanskoj ligi i domaćem šampionatu“, rekao je predsednik KKK „Nais“ prof. dr Marko Aleksandrović.

Svetislav-Kari Pešić ponovo vodi mušku košarkašku selekciju Srbije od prošle godine. U prvom mandatu, kao selektor Jugoslavije je 2001. godine u Istambulu ubedljivo osvojio evropsko zlato, dok je godinu kasnije doneo našoj reprezentaciji titulu šampiona na Svetskom prvenstvu u Indianopolisu. Pre toga, od 1984. do 1987. bio je selektor mlađih reprezentativnih selekcija Jugoslavije, 1985. je osvojio kadetsko, 1986. juniorsko Evropsko prvenstvo, a 1987. u Borniju postao je šampion sveta. Osim trofeja za reprezentaciju Jugoslavije prvak Evrope bio je i 1993. godine sa Nemačkom. Na klubskom planu je osvojio Evroligu sa Barselonom 2003. godine i Evrokup sa Đironom 4 godine kasnije. Poslednji klubski angažman mu je bio od 2018 do2020. kada je vodio Barselonu. U svojoj karijeri trenirao je i Bosnu, Albu, Keln, Barn, Lotomatiku i Dinamo iz Moskve. V. P.

Objavljeno: 22. 2. 2022.

Izvor: NARODNE NOVINE, Niš – Top tema

Autor: V. P.