U CENTRU ZA OSOBE SA INVALIDITETOM POSTAVLJA SE PLATFORMA ZA INVALIDE

Trenutno se radi na postavljanju platforme koja će korisnicima koji su u invalidskim kolicima omogućiti da dođu do budućeg Predah centra…

-Godina za nama bila je dinamična, puna realizovanih projekata, a u stakleniku, koji je naša ustanova dobila u okviru projekta, već su posađenje jagode i zelena salata. Očekuje nas rad na otvaranju „Predah centra“ i nabavka Kvantne sobe – ističe direktorka Centra osoba sa invaliditetom Nevena Lazarević.

Trenutno se radi na postavljanju platforme koja će korisnicima koji su u invalidskim kolicima omogućiti da dođu do budućeg Predah centra, koji će biti otvoren za sve invalide sa teritorije Grada Kruševca i moći će da je koriste 45 dana u godini.

-Pored senzorne, kvantna soba će biti još jedna mogućnost da korisnici razviju i pokažu svoje veštine i olakšaju svakodnevni život uz nova stečena saznanja – dodala je direktorka Centra, zahvaljujući se donatorima, lokalnoj samoupravi, pojedincia i ustanovama koje pomaži rad ove socijalne ustanove.

Inače, u Centru svakodnevno boravi oko 25 stalnih korisnika, o kojima brine tim stručnjaka od defektologa, psihologa, do drugog osoblja koje učestvuje u svim aktivnostima koja se sprovode svih 365 u godini.

Objavljeno: 14. 1. 2022.

Izvor: POBEDA, Kruševac – Bez naslova

Autor: D. Karajović