Е-ПАРКИНГ У СУСРЕТ ИНВАЛИДИМА: На порталу „е-управа“ омогућена нова погодност за услуге остављања возила на јавним паркиралиштима

Особе са инвалидитетом ће убудуће, посредством портала „Е-управа“, једноставније и лакше подносити захтеве за издавање налепница које им омогућавају остављање возила на јавним паркиралиштима.

Фото Танјуг

ОСОБЕ са инвалидитетом ће убудуће, посредством портала „Е-управа“, једноставније и лакше подносити захтеве за издавање налепница које им омогућавају остављање возила на јавним паркиралиштима.

Како је, током представљања новог сервиса у Београду, истакла премијерка Ана Брнабић, ова услуга је тренутно могућа у 33 града и општина широм Србије, а од 1. фебруара се очекује да – у оквиру друге фазе реализације пројекта – буде обухваћено још локалних самоуправа широм земље.

– Ово је био огроман проблем за људе који нису могли ни да дођу до шалтера, а требало је да их обиђу неколико, како би прикупили читаву гомилу докумената, па да сваке године изнова продужавају своју паркинг-налепницу – истакла је Ана Брнабић. – Због тога смо се одазвали позиву да помогнемо локалним самоуправама и, захваљујући Канцеларији за информационе технологије и е-управу, објединили ову услугу за већи број локалних самоуправа. Овај комплексни посао је потрајао читаву годину, али смо сви задовољни што је успешно завршен.

А, да би се особа са инвалидитетом пријавила за добијање паркинг-налепнице потребно је да се улогује на портал „Е-управа“, покрене услугу и одабере јединицу локалне самоуправе у којој подноси захтев. Сваки град и општина имају своје електронско сандуче, у које им стижу захтеви, а одлука да ли ће налепница бити издата, или је захтев неоснован, остаје на тамошњој администрацији која примењује своје локалне прописе.

Када јединица локалне самоуправе донесе Решење по којем инвалид има право на ову олакшицу – заједно са паркинг-налепницом која важи у читавој Србији, без обзира на то где је издата – шаље га на на кућну адресу.

Objavljeno: 29. 12. 2021.

Izvor: www.novosti.rs

Autor: J. D.

Predstavljena usluga e-parking nalepnice za osobe sa invaliditetom – www.blic.rs