Neodgovorni vozači parking za invalide zauzimali 1.138 puta

Foto Z. Jovanović

Da bahati vozači širom prestonice nemaju razumevanja i redovno automobile parkiraju na mesta rezervisana za osobe sa invaliditetom nije nepoznanica. A koliko je, nažalost, zauzeće ovog prostora čest slučaj u gradu pokazuju i poslednji podaci iz Gradskog sekretarijata za poslove komunalne milicije. Kako pišu „Novosti“ nadležni su od početka godine, pa do poslednje nedeje oktobra neodovornim građanima za volanom zbog kršenja ovih propisa napisali više od hiljadu prekršajnih naloga.

Nakon uvida u evidencije utvrđeno je da su komunalni miliconeri u 2021. godini, zbog nepropisnog parkiranja na rezervisanom parking-mestu za osobe sa invaliditetom izdali ukupno 1.138 obaveštenja, odnosno, prekršajnih naloga. Vlasnici vozila koji poseduju invalidsku nalepnicu na opštim uličnim parkiralištima u gradu automobile mogu da parkiraju besplatno i neograičeno. Kako je rezervisan prostor za osobe sa posebnim potrebama pretežno smešten na mestima blizu ulaza u zgradu, ili u javne garaže, bahati vozači neretko odluče da upravo tu parkiraju.

Objavljeno: 23. 11. 2021.

Izvor: 24 SATA – BG Info

PARKING ZA INVALIDE ZAUZIMALI 1.138 PUTA: Ove godine komunalni milicionari imali pune ruke posla zbog bahatih vozača – www.novosti.rs