Српски парастонотенисери остали без медаља у Токију, као и куглаш Ђурић

Парастонотенисери су изборили три четвртфинала и две осмине финала…

Фото: Горан Перлић, фото: ПОКС

Српски параолимпијци за разлику од јучерашњег (26. августа), данас (27. августа) нису имали успешан дан у Токију. Парастонотенисери су изборили три четвртфинала и две осмине финала, али су данас остали без медаља.

Први је пораз доживео Горан Перлић у осмини финала (класа 2), пошто је после велике борбе и драматичне завршнице бољи био Расул Назиров из Руског олимпијског комитета у пет сетова 3:2 (10:12, 11:5, 11:9, 11:13, 13:11).

– Тешко је било шта рећи после пораза, али Рус је овога пута имао више среће и желим овом приликом да му честитам – казао је Перлић за РТС.

Митар Паликућа је био одличан првог дана, пре него што га је у четвртфиналном мечу класе 5 зауставио Турчин Али Озтурк 3:1, по сетовима 13:11, 8:11, 11:7, 11:6. Митар се после пораза и чињенице да није успео да одбрани бронзано одличје из Рија на свом фејзбук профилу захвалио свима који су му пружили подршку.

– Хвала свима на подршци и што су били уз мене све ово време, не знам шта бих рекао у овом тренутку. Наравно тешко је, али проћи ће. Идемо даље, победе и порази и то је спорт. Медаље ме чекају код куће, моја деца, породица и пријатљи. Свако добро, идемо даље, сутра је нови дан – написао је Митар на фејсбуку.

Нада Матић је у класи 4 прво у осмини финала победила Виџитру Јиаон са Тајланда у драматичном мечу, у пет сетова 3:2, по сетовима 6:11, 11:5, 11:7, 3:11, 11:9. У четвртфиналу се намерила на веома јаку Кинескињу Јинг Џоу, губила је са 2:0, а онда успела да консолидује игру и добије сет, водила је Нада у четвртом сету и са 8:5, али је Кинескиња успела да изједначи на 9:9, поведе и реши сет, а тиме и меч са 3:1 (11:4, 11:7, 8:11, 11:9).

Пораз у четвртфиналу у класи 4 доживела је и досадашња параолимпијска шампионка Борислава Перић Ранковић. У дуелу са Индијком Бавинабен Хасмукбаи Пател Борислава је изненађујуће лако изгубила. Додуше, са Индијком никада до сада није играла у каријери, али очекивала се, бар, већа борба. Индијка је победила 3:0 (11:5, 11:6, 11:7).

– Истина је да са њом никада до сада нисам играла, али једноставно још увек не знам шта се догодило – кратко је прокоментарисала Борислава Перић Ранковић.

У истој рунди такмичење је завршила и Ана Првуловић, поразом од Јеон Су Сео из Јужне Кореје са 3:0 (11:4, 11:7, 11:6). Наша парастонотенисерка није пружила добру игру, а Корејка је сваку грешку искористила и заслужено прошла у полуфинале.

Али, није још све изгубљено пред нашим парастонотенисерима је екипни део такмичења и нове прилике за одличја.

Медаљу није успео да освоји ни наш параатлетичар Небојша Ђурић. Он је у финалу у бацању кугле заузео шесто место са 11,28 метара хицем у првој серији. Успео је још два пута Небојша, у 4. и 5. Серији да пребаци 11 метара, али је бацао слабије него на Европском првенству када је освојио бронзу. Злато је припало Бразилцу Валасу Сантосу који је у последњој, 6. серији бацио 12,63 што је нови светски рекорд. Сребро је освојио Бугарин Ружди Ружди (12,23), а бронзу Пољак Лех Столтман (12,15).

Г. Маленовић

Objavljeno: 27. 8. 2021.

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: G. Malenović

O tome i na:

ПАРАОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ: стонотенисери без медаље – www.novosti.rs

Odličan dan za srpske stonotenisere u Tokiju – www.rts.rs

Сви парастонотенисери прошли у даљу фазу такмичења у Токију – www.dnevnik.rs