И ИНВАЛИДИ НА РАФТИНГУ: Међународна регата „И ми смо на Дрини“ одржана по 15. пут у близини Љубовије

У ОРГАНИЗАЦИЈИ Удружења за младе и студенте са инвалидитетом из Београда, под мотом „И ми смо на Дрини“….

Фото В. Митрић

У ОРГАНИЗАЦИЈИ Удружења за младе и студенте са инвалидитетом из Београда, под мотом „И ми смо на Дрини“, одржана jе 15. по реду међународна регата за особе са инвалидитетом.

Покровитељ регате је Министарство за рад запошљавање, борачка и социјална питања. На регати-спусту од Горње Трешњице до етно-села Врхпоље учествовало је шест чамаца Рафтинг клуба Дринска регата, а пловидбом је руководио чувени капетан Зоран Војиновић.

На пловидби је учестовала 35 регаташа од којих је 27 из Србије, а осам из БиХ.

Пре поласка регате учесницима је, у име домаћина, поздраве упутио председник Oпштине Љубовија Милан Јовановић, а у име министарства – покровитеља Ања Шаргињ. У име организатора Иван Милетић је пожелео мирну и добру пловидбу. Милетић се посебно захвалио Oпштини Љубовија и Туристичкој организација Љубовија за пружену помоћ.

– Ова лепа, хумана и драгоцена светковина на Дрини њене и лепоте њеног приобаља приближава и хендикепираним људима – каже велики пријатељ „Дринске регате“ Брано Петровић.

– Организација је била за „десетку“ и све под оком нашег капетана Зорана Војиновића, познатог као једног од утемељивача регате, али и спасиоца људи са Дрине чија се ћуд не може предвидети.

Objavljeno: 22. 8. 2021.

Izvor: www.novosti.rs

Autor: V. M.