Prva pobeda nad inostranim klubom

KKK NAIS UČESTVOVAO NA MEĐUNARODNOM TURNIRU „SOFIJA KUP“

www.niskevesti.rs

Na Međunarodnom turniru košarke u kolicima „Sofija kup“, u konkurenciji dva tima iz Bugarske (BKHU Levski i BKHU Balkan) i jednog iz Crne Gore (KKK Paramont), Nišlije su u glavnom gradu Bugarske ostvarile jednu pobedu, protiv kluba iz Crne Gore i dva poraza, protiv predstavnika grada domaćina. Praktično, KKK Nais je na ovom turniru ostvario prvu pobedu protiv jedne ekipe iz inostranstva. Nišlijama je boravak u Sofiji itekako prijao, domaćin im je obezbedio dva noćenja, što jeste najduži boravak ovog kluba u nekom drugom mestu. Nastavak saradnje sa klubovima iz Bugarske bila je prilika za proveru vrednosti, ali i sticanja novog iskustva na parketu.

-Sezona je bila izazovna zbog pandemije, ali uz puno borbe ostvarili smo dobre sportske rezultate. Završili smo učešće u Prvoj ligi Srbije na trećem mestu, imali jednu pobedu više nego u prošloj sezoni. Odigrali smo veči broj utakmica i podigli kvalitet naše igre na viši nivo. Uveli smo u ekipu dva nova igrača, koje su osobe sa invaliditetom, nabavili opremu za trening i transport kolica, postali prepoznatljivi za javnost, nastavili dobru saradnju sa lokalnom samopravom, kao i rukovodstvom OŠ Ivo Andrić u čijoj sali treniramo i njima posvećujemo bronzanu medalju iz Sofije – ocenjuje predsednik Nišlija, prof. dr Marko Aleksandrović. M. Stamenković


BKHU LEVSKI50
KKK NAIS24
BKHU LEVSKI: Popov 6, Atanasov, G.Ivanov 19, M.Ivanov 8, Opson 2, Kirov, Kostov 15, Stalinčev, Vaklinov, Gjurov, Cvetkov i Markov
KKK NAIS: Hadžović 5, Peralović 2, Stevanović, Orelj 2, Tadić 4, Šumandli, Kostić 8, Kato, Lazarević 2. Nonković 1 i Dinić 1. Treneri: Hadžović i Kato.
BKHU BALKAN51
KKK NAIS33
BKHU BALKAN: Atanasov, Tomov, Manolski, Elenkov 32, Sevilija 2, Petrov, Petrušev, Mato 2, Gr. Ivanov 11.
KKK NAIS: Hadžović 6, Peralović 4, Stevanović, Orelj, Tadić 12, Šumandli, Kostić, Kato, Lazarević 1. Nonković 2 i Dinić.
KKK NAIS40
KKK PARAMONT29
KKK NAIS: Hadžović 10, Peralović 8, Stevanović, Orelj 6, Tadić 8, Šimandli, Kostić, Kato, Lazarević. Nonković 2 i Dinić 6.
KKK PARAMONT: Nokić, Baranin 2, Pepić 6, Husović 4, Murić, Mišurović 15 i Nikolić.

Objavljeno: 10. 7. 2021.

Izvor: SPORTSKI ŽURNAL – Košarka

Autopr: M. Stamenković