Novi Sad grad bez barijera

MILICA VELJKOVIĆ, SPORTISTKINJA SA INVALIDITETOM

RTV

Novi Sad je primer ne samo kod nas, već i u regionu kada je reč o brizi o sportistima sa invaliditetom, posebno onim koji su u kolicima. Srpska Atina ima izuzetno uređene biciklističke staze kojima se do Sportskog i poslovnog centra „Vojvodina“ nesmetano može stići iz svih delova grada. Osim toga osobama u kolicima u svim gradskim linijama su na raspolaganju niskopodni autobusi sa rampom čiji su polasci u digitalnom rasporedu vožnje markirani posebnom bojom.


Spens je u potpunosti prilagođen osobama u kolicima jer su sale apsolutno dostupne.

Takođe, postoji lift i toaleti koji su prilagođeni za sportiste u kolicima

(Milica Veljković)


-Naš grad je primer ne samo kod nas , već i u regionu kako se brine o sportistima sa invaliditetom u svim segmentima našeg života. Zbog toga nije iznenađenje što Novi Sad ima vrhunske paraolimpijce. Spens je u potpunosti prilagođen osobama u kolicima, jer su sale apsolutno dostupne. Takođe, postoji lift i toaleti koji su prilagođeni za sportiste u kolicima – kaže naša koleginica Milica Veljković, autorka emisije „Dobro ili bolje“ Televizije Vojvodine, ujedno i naša paraolimpijka članica novosadskog Stonoteniskog kluba „Neos“.

Sportisti u kolicima za dolazak na treninge na Spens koriste biciklističke staze i gradski prevoz.

-Zahvaljujući uređenim biciklističkim stazama, možemo iz svih delova grada stići na treninge. Gradsko saobraćajno preduzeće ima na svim linijama niskopodne autobuse sa rampom, i što je najdivnije, izuzetno pažljive vozače koji su nam uvek na usluzi i bezrezervno nam pomažu pri ulasku i izlasku iz autobusa – kazala je naša paraolimpijka Milica Veljković.

Inače, osim televizijske emisije „Dobro ili bilje“, koja se bavi raznovrsnim temama u vezi sa osobama sa invaliditetom. Prvi program radija RTV Vojvodine poslednjih pet godina ima specijalizovanu rubriku za sportiste paraolimpijce ne samo iz Novog Sada već i sa teritorije cele Srbije. J. Galić

Objavljeno: 26. 6. 2021.

Izvor: DNEVNIK – Novi Sad

Autor: J. Galić