Novi Sad – grad humanosti

NA ŠTRANDU SU SE PREDSTAVILI SOCIJALNI PREDUZETNICI

FindGlocal (www.findglocal.com)

Sajam „Grad humanosti“, četvrti po redu, u okviru kojeg je predstavljeno 11 udruženja socijalnog preduzetništva, održan je 26. juna na Štrandu. Ideja sajma je povezivanje i međusobno upoznavanje uduženja kako bi posetiocima predstavili svoj rad, naučili na koji način da razvijaju i plasiraju svoj proizvod na tržište, i osnuju društveno socijalno preduzeće. Ujedno su, u vidu dijaloga i debate, imali mogućnost da se informišu o značaju sprovođenja i razvoja socijalnog preduzetništva zarad realizacije budućeg poslovanja.

-Okupljena udruženja su, kao i mi, mala socijalna preduzeća, kojima su potrebni podrška i osnaživanje – poručila je predsednica Udruženja građana „Čepom do osmeha“ Banja Petković. – Svi koji se bave socijalnim preduzetništvom moraju biti vidljivi kako bi dobili podršku privatnog i državnog sektora. Ujedno i da bi smo se umrežili i uspešno predstavili, ko jedna mala porodica, koja će se međusobno podržavati. Promovišemo osetljive grupe, pružamo im informacije, i zahvaljujući tome, veći broj osoba, sa invaliditetom dobija mogućnost zaposlenja. Osetljive grupe je potrebno što više uključivati u društvo, a upravo je Udruženje „Čepom do osmeha“ isto tako, uz podršku Kompanije „PejSpot“ zaposlilo tri osobe sa invaliditetom. Želimo da taj primer slede i druge kompanije, da prepoznaju različita udruženja i daju im vetar u leđa.

U toku manifestacije održana je i radionica za decu, u okviru koje su pravili mozaik od plastičnih čepova, organizovane su razne društvene igre i predstavljena izložba igračaka napravljene od recikliranog materijala.

Organizator sajma je Humanitarno-ekološka organizacija „Čepom do osmeha“, a projekat je podržala Gradska uprava za privredu.

Tekst: B. Pavković

Objavljeno: 27. 6. 2021.

Izvor: DNEVNIK – Novosadska hronika

Autor: B. Pavković

O tome i na:

FOTO: „Grad humanosti“ na Štrandu, deca učila o solidarnosti i osobama sa invaliditetom – www.021.rs

Održan četvrti sajam pod nazivom “Grad Humanosti” – www.cepomdoosmeha.org.rs