DOBROTA POMOGLA ZORANU DA IZAĐE IZ KUĆE: Uz pomoć donatora, teško bolesnom Mitrovčaninu kupljena električna kolica

ZORAN Erdeg (46) iz Sremske Mitrovice, koji 30 godina boluje od tumora kostiju…

Foto: S. Kostić

ZORAN Erdeg (46) iz Sremske Mitrovice, koji 30 godina boluje od tumora kostiju, tokom borbe protiv ove bolesti i više od 17 operacija, ostao je bez noge i jednog oka, uz pomoć donatora dobio je nova električna invalidska kolica koja su mu predata na korišćenje.

Na osnovu zahteva koji je predao Erdeg, Gradska uprava za socijalnu, zdravstvenu i zaštitu životne sredine pronašla je čoveka velikog srca koji je Zoranu kupio kolica od 250.000 dinara.

– Ova donacija mi mnogo znači, jer sam više od pola života zbog bolesti zatvoren u kući. Nisam mogao da se krećem niti da izađem, ili se provozam ulicom običnim invalidskim kolicima. Čoveku koji je to učinio za mene, mnogo mu hvala – rekao je Zoran, koji je uputio apel svima koji boluju od neke teške bolesti da se nikada ne predaju i da se uvek bore za život.

Erdeg živi sa suprugom koja mu pomaže u svakodnevnim obavezama, a njegova borba sa ovom opasnom bolešću traje dugo. Godinama mu pomažu institucije, pojedinci.

– Nadamo se da će kolica sada Zoranu olakšati život, da će biti mnogo samostalniji, mobilniji i da će od sada ići na mesta na koja do sada nije mogao da ide – rekao je načelnik Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine Dražen Riđošić, koji je ovom prilikom dodao da će lokalna samouprava i dalje pomagati građanima kojima je potrebna pomoć.


NEMA DELOVA

Zoran kaže da je zbog zdravstvenog stanja, primoran da bude kod kuće, a da mu je ponestalo snage da gura klasična invalidska kolica. Za ta kolica, kaže, nije mogao nigde da nabavi pomoćne elemente.


Objavljeno: 17. 4. 2021.

Izvor: www.novosti.rs

Autor: S. Kostić