Kol centar za pružanje psihološke pomoći

POMOĆ STARIJIM SUGRAĐANIMA, OSOBAMA SA INVALIDITETOM I NJIHOVIM NEGOVATELJIMA

(www.niskevesti.rs)

Telefonski kol centar dostupan je od 9 do 13 časova svakog radnog dana

Broj telefona je 018 511-319

Pozivom na broj kol centra zainteresovani se mogu informisati o merama zaštite od korona virusa, imunizacije, kao i o službama koje pružaju podršku i zaštitu od nasilja volontera

Organizacija Crveni krst Niš realizuje projekat za pružanje psihološSke prve pomoći namenjen našim najstarijim sugrađanima, osobama sa invaliditetom i njihovim neformalnim nogovateljima kojima je ta vrsta pomoći potrebna tokom epidemije virusa Kovid 19 i budućih kriza, navodi se na fejsbuk profilu organizacije Crveni krst Niš.

Korona virus i situacija sa kojom se suočavamo uticala je na sve generacije, a posebno na starije. Sa ciljem jačanja međugeneracijske saradnje i pomoći ugroženima, pokrenuta je nova telefonska linija.

Pozivom na broj kol centra zainteresovani se mogu informisati o merama zaštite od korona virusa, imunizaciji, kao i o službama koje pružaju podršku i zaštitu od nasilja.

Telefonski kol centar dostupan je od 9 do 13 časova svakog radnog dana. Broj telefona je 018 511-319.

U kol centru će raditi obučeni volonteri Crvenog krsta, koji će sagovornicima pružati adekvatne i korisne informacije i savete koji se tiču mentalnog zdravlja. V. T.

Objavljeno: 25. 3. 2021.

Izvor: NARODNE NOVINE, Niš – Hronika

Autor: V. T.