Uhvati film 2021:konkurs za nove filmove

Konkurs za filmove na regionalni 19. filmski festival „Uhvati film“, koji obuhvata projekcije domaćih i inostranih filmova na temu invalidnosti, otvoren je do 1. maja 2021. godine.

Konkurs za filmove na regionalni 19. filmski festival „Uhvati film“, koji obuhvata projekcije domaćih i inostranih filmova na temu invalidnosti, otvoren je do 1. maja 2021. godine.

Prijavljeni filmovi moraju odgovarati temi invalidnosti (osim za autore koji su osobe sa invaliditetom, za koje je tema slobodna), biti trajanja do 30 minuta, imati najmanje DVD kvalitet i titl na srpskom/hrvatskom/bosanskom ili engleskom jeziku.

Filmovi se dostavljaju poštom (2 kopije filma) ili putem interneta (festhome ili clickforfestivals, filmfreeway, youtube, wetransfer, vimeo..). Uz film obavezno na e-mail uhvatifilm@gmail.com dostaviti popunjen prijavni formular, biografiju autora, dve fotografije iz filma, dijalog listu u srt formatu i trejler (ukoliko postoji). Sve detaljne informacije u vezi sa konkursom možete pronaći na linku ili u direktnom kontaktu sa organizatorima na mejl uhvatifilm@gmail.com.

Uhvati film jedini je regionalni filmski Festival o invalidnosti. Već 19. godinu uspešno se održava u Novom Sadu, u organizaciji KAO Parnasa, od 2011. realizuje se u Rijeci, pod organizacijom Udruge Spirit, a od 2017. u Banjoj Luci pod vođstvom Humanitarne organizacije Partner i u Kotoru u realizaciji ART 365 iz Podgorice. Selektovani filmovi biće prikazani na 19. Filmskom festivalu Uhvati film u Novom Sadu i ulaze u uži izbor za prikazivanje u Banjaluci, Rijeci i Kotoru, ali i u okviru Filmskih karavana – projekcija izabranih filmova u gradovima Srbije i Hrvatske. Filmski festival Uhvati film održava se širom regiona  sa jedinstvenim ciljem: informisanja javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, čime se utiče na promene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom, bolje razumevanje i prihvatanje različitosti, te stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života.

Marijana Ramić

koordinatorka pr aktivnosti

Tel. 064-33-40-139

pr.uhvatifilm@gmail.com; marijanaramic@gmail.com http://uhvatifilm.org/

Izvor: Uhvati film festival (pr.uhvatifilm@gmail.com)